Книгу «Справа Василя Стуса» розкупили за лічені хвилини після суду

12:07, 19.10.2020
Книгу «Справа Василя Стуса» розкупили за лічені хвилини після суду

Книгу "Справа Василя Стуса" також дарують друзям. На знімку - арештований у справі Шеремета Андрій Антоненко Riffmaster.

Покупці скористалися можливістю онлайн-замовлення і розкупили буквально за лічені хвилини весь наявний тираж книги історика та журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» одразу після оголошення резолютивного рішення Дарницького райсуду Києва, який заборонив поширювати книгу в понеділок вранці.

 

Оскільки рішення суду ще не вступило в силу, а сторони ще мають право оскаржити його впродовж 30 днів, книгу ще можна придбати.

 

Як інформує «Україна молода», про ажіотажний попит на книгу Кіпіані про Стуса повідомила представниця видавництва Vivat Катерина Аврамчук у соцмережах у понеділок.

 

«Книг вже немає в наявності, усі розкупили за лічені хвилини», — стверджує пані Аврамчук.

 

За її словами, загалом у продажу було близько 20 тисяч книг. Останні розкупили після рішення суду. Аврамчук каже, що продані екземпляри у покупців не вилучатимуть.

 

Новий наклад додрукують, доки рішення суду не набуло чинності, орієнтовно - до 2 листопада. Додатковий наклад становитиме 3 500 примірників. Роздрібну ціну на книгу залишають 260 гривень.

 

Тоді як автор Кіпіані додає: «За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні - прювєт куму Путіна. Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва "Vivat", або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені в першу чергу. Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів - соромно було, певно».

 

Як повідомляла «УМ», Дарницький районний суд Києва зобов’язав відповідачів Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. 

 

Нагадаємо, що книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.Як повідомляла "УМ", лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук подав до суду на автора книги про Стуса Вахтанга Кіпіані наприкінці серпня 2019 року. Медведчук заперечує 9 епізодів з книги та вимагає заборонити її розповсюдження.

 

«Справа Василя Стуса» вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів.

 

Медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його в 1980 році заарештували вдруге.

 

Намір Медведчука заборонити через суд розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» відомого журналіста-дослідника Вахтанга Кіпіані спрацював навпаки: автор, видавництво і книгарні спочатку продали усі примірники через ажіотажний попит.  Тож довелося замовляти друк нового тиражу.