Український мовознавець Олександр Пономарів госпіталізований у важкому стані

13:02, 30.06.2020
Український мовознавець Олександр Пономарів госпіталізований у важкому стані

Мовознавець Олександр Пономарів потребує фінансової підтримки.

Відомий український філолог, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка і наставник кількох поколінь журналістів Олександр Пономарів потребує коштів на лікування.

 

Напередодні 84-річний учений потрапив у лікарню в тяжкому стані.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив у своєму пості на Facebook заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи Центру комунікацій Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Литвиненко.

 

Він уточнив у коментарях, що мовознавець «упав, зламав два хребці спинні. Нещодавно зробили операцію, є надія, що зможе ходити. Зараз лежить».

 

«Лікування потребує значних коштів", - йдеться в повідомленні.

 

Відтак колеги Олександра Пономарева з університету просять підтримати мовознавця фінансово. Кошти можна перераховувати на картку Приватбанку - 5168 7456 0116 2826 (картка оформлена на дружину Кучер Раїсу Яківну). Це прохання про допомогу активно поширили в мережі. Його розмістили на своїх сторінках письменник і дипломат Юрій Лисенко (Юрко Позаяк), медійний експерт Діана Дуцик, письменниця Тетяна Череп-Пероганич та  інші небайдужі.

 

Нагадаємо, у вересні 2019 року Олександр Пономарів несподівано вирішив припинити викладацьку діяльність.

 

«Професор, як і актор, повинен вчасно піти, в розквіті літ. З таким переконанням легенда Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор, хранитель української мови Олександр Данилович Пономарів сказав до побачення рідному навчальному закладові... Припинив викладацьку діяльність, але пообіцяв залишитися активним блогером і науковцем. Вся наша родина — його студенти», - повідомила викладачка Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Юлія Нестеряк. .

 

Олександр Пономарів є доктором філологічних наук, професором кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Також він заступник голови Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка.

 

Пономарів - автор понад 250 наукових, науково-популярних та науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови.

 

Свого часу, в ексклюзивному інтерв'ю "Україні молодій" Олександр Данилович Пономарів розповідав, що літературну українську мову вивчив у Києві. Адже народився хоча й в українській родині, але у російськомовному Таганрозі.