Фільм «Тільки диво» нагородили на Міжнародному кінофестивалі WonderFest

18:39, 20.05.2020
Фільм «Тільки диво» нагородили на Міжнародному кінофестивалі WonderFest

Фільм "Диво" нагородили за найкраще візуальне рішення та операторську роботу, відзначивши режисера Олену Каретник та оператора Дмитра Саніна.

Український дитячий фільм «Тільки Диво» (Only a Miracle) отримав престижну нагороду Міжнародного кінофестивалю для дітей та юнацтва WonderFest, що пройшов у  Бухаресті (Румунія) з 12 по 16 травня.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресслужба Держкіно.

 

Стрічку для дітей відзначило професійне журі у складі кінокритиків, режисерів та акторів із Бельгії, Македонії, Ізраїлю, Болгарії та Румунії.

 

Відтак, журі нагородило українську кінокартину за найкраще візуальне рішення та операторську роботу, відзначивши режисера Олену Каретник та оператора Дмитра Саніна.

 

Зазначимо, що дитячий фільм "Тільки Диво" - це історія про юнака Северина та його сестру Аніку, які задля порятунку хворого батька потрапляють у вир пригод та долають низку випробувань.

 

Над стрічкою працювали понад 600 фахівців, серед яких - професійні фігуристи, та більш як 200 акторів. Півтисячі казкових костюмів, 300 з яких - ручної роботи, спеціально для фільму створила українська дизайнерка Айна Гассе.

 

Стрічку створено за підтримки Держкіно та міністерства культури України. Прем’єра фільму в Україні відбулася 19 грудня 2019 року.

 

Опис фільму: батько сімнадцятирічного хлопця Северина захищав рідне мальовниче містечко від руйнівного льоду, що все наступає і наступає. Цей населений пункт, що розташований серед величних гір, уже цілих сім років страждає від безперервної зими... І в такий нелегкий час батькові Северина може допомогти тільки один відомий лікар, якого потрібно привезти до них у місто.

 

Небагатий, але відважний і добродушний хлопець заради свого батька готовий відправитися на край світу, пройти найнеймовірніші пригоди, щоб його врятувати, адже часу залишилося не так уже й багато.

 

За порогом дому на нього чекають летючі істоти, підступні вороги, стихійні лиха, а також справжні любов і дружба. Така чудова історія могла статися лише перед Днем святого Миколая.