Театр іде до тебе: у Львові покажуть лялькові вистави просто неба

11:30, 17.05.2020
Театр іде до тебе: у Львові покажуть лялькові вистави просто неба

Лялькові вистави просто неба проводять у Львові в рамках проєкту «Театр іде до тебе».

Кілька лялькових вистав просто неба відбудуться в рамках проєкту «Театр іде до тебе» у різних районах Львова у неділю.

 

Учасники гарантують дотримання протиепідемічних вимог, адже глядачі зможуть подивитися вистави просто зі своїх вікон чи балконів.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє Львівська облдержадміністрація.

 

«У неділю, 17 травня, в декількох районах Львова відбудеться показ вистави просто неба. Мобільний спектакль влаштовують Інститут стратегії культури та Львівський театр ляльок, проєкт реалізовується в межах програми «Львів 2020: Фокус на культуру», - йдеться у повідомленні ОДА.

 

Організатори вважають, що такий проєкт – чудова нагода для глядача зустрітися з театром після тривалої перерви, наживо, а водночас і "дистанційно", із дотриманням усіх правил послабленого карантину, зокрема відстані між глядачами й акторами.

 

Спектакль відбуватиметься на розкладній сцені у дворах будинків, які добре оглядаються з вікон і балконів. Тож глядачам не треба буде виходити на вулицю: вони зможуть бачити виставу, виглядаючи з вікон власного помешкання.

 

Постановку адаптували під специфічний формат: скоротили тривалість, використають найбільші за розміром ляльки й декорації. Ведуча театрального свята — Марта Більська.

 

Упродовж дня виставу покажуть за адресами: о 12.00 - на вул. Мазепи, 18 (район Топольної), о 14.00 - на вул. Суботівській, 9 (Левандівка), о 16.00 - на вул. Чукаріна, 24-26 (Сихів), о 18.00 - на вул. Бойківській, 5В (район Сахарова — Горіхового гаю).

 

Як повідомляла «УМ», у Львові розробили п’ять етапів виходу культури з карантину: з травня по вересень 2020 року.