Карантин: недоцільно відкривати музеї 11 травня

08:27, 06.05.2020
Карантин: недоцільно відкривати музеї 11 травня

Музеї побоюються відкривати для відвідувачів 11 травня через небезпеку для працівників і відсутність коштів на дезінфекцію.

Директори низки музеїв України вважають недоцільним заплановане урядом відкриття музеїв в рамках пом’якшення карантину з 11 травня.

 

Як інформує «Україна молода», свою позицію вони обгрунтували у зверненні українського комітету Міжнародної ради музеїв до Кабміну.

 

На думку музейників, відкривати музеї без запуску роботи громадського транспорту - недоцільно, так як співробітники музеїв не зможуть дістатися на роботу.

 

До того ж, велика частина співробітників - люди старші за 60, отже вихід на роботу ставить їхнє здоров'я під загрозу.

 

"Музеям також потрібні додаткові кошти на щоденне забезпечення дезінфекції та засобів індивідуального захисту персоналу", - йдеться у зверненні українського комітету Міжнародної ради музеїв у Facebook.

 

"Відсутність алгоритму поетапного виходу з карантину і прописаних механізмів його забезпечення, зокрема, фінансового, призведе до імітації виконання вимог коли установи, не маючи необхідних фінансових та інших ресурсів для їх повноцінного виконання, але будуть змушені відкритися на вимогу органів влади під власну відповідальність", - додали підписанти.

 

Як повідомляла «УМ», прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що карантинні обмеження будуть продовжені і надалі -  після 22 травня.

 

Тоді як з 11 травня уряд запланував пом’якшити карантин в Україні.