Зірка Елтон Джон у новому мюзиклі «Рокетмен»

13:46, 07.06.2019
Зірка Елтон Джон у новому мюзиклі «Рокетмен»

Елтон Джон у фільмі "Рокетмен" (Фото з сайта kinoafisha.ua)

Усі ми вийшли із дитинства. І відомий британський співак, шоумен, композитор та філантроп, епатажний і нетрадиційний, нині 72-річний Елтон Джон, який кілька разів відвідував Київ, востаннє – минулоріч. Його сім альбомів займали перші місця у музичному рейтингу Billboard 200; 23 сингла входили в американський Топ-40; 16 потрапляли в першу десятку; 6 піднімалися на перше місце. Один із них, Candle in the Wind (версія, присвячена Принцесі Діані) разійшлася 37-мильйонним тиражем. Тим часом, зірку трохи не вбила пристрасть до алкоголю і наркотиків. (Останні 28 років Елтон Джон нічого не вживає). А починалося усе з того, що він малою дитиною, яку не долюбили. І вже пізнавши шаленої слави і популярності в юності – музикант залишався самотнім. Про це мюзікл режисера Декстера Флетчера за сценарієм Лі Холла «Рокетмен», який в український прокат вийшов 6 червня.


Фільм вийшов динамічним, експресивним і психологічним. Перед глядачами відразу з»являється епатажний молодий чоловік, у яскраво-червоному вбранні з крилами за спиною і рогами на голові. Він прийшов на сповідь у реабілітаційний центр, заявляючи: я – алкоголік, кокаїніст, маю проблеми зі здатністю приборкувати злість. І, зрозуміло, йому ставлять питання про дитинство.


Завжди вірила у головного героя, за фільмом, лише бабуся, постійно підтримувала його. Учителя фортепіано мати-домогосподарка йому погоджується забезпечити, «щоб не плутався у мене під ногами». А батько-військовий не омине сказати матері хлопця, своїй першій дружині: «Ти прив»язала мене дитиною». І з суворою виправкою гриматиме на сина за те, що той без дозволу взяв дивитися його колекцію; і не обніме, заявляючи «ти ж - не дівчина».


Шлях входження у шоу-бізнес: зміна імені, перший контракт, знайомство з талановитим поетом-пісенником, перше пробне турне до США. Перед виступом в культовому клубі «Трубадур» напутніми словами є: «Влаштуй їм офігенне шоу, але не вбий себе наркотою».


В український прокат «Рокетмен» вийшов із віковим обмеженням 16+. Мабуть і тому, що показують еротичні сцени чоловічого кохання. Вони не виглядають як пропаганда й агітація нетрадиційних стосунків. Відчуття навіть протилежні, коли дивишся на страждння головного героя із шаленим успіхом, якого просто використовують і розводять на гроші, користуючись юнацьким фізично-почуттєвим потягом.


Терон Егертон блискуче зіграв головного героя – Елтона Джона. Його виконавська майстерність сподобалася і реальному прототипу. Образ друга Берні Топіна, поета-пісенника, втілив Джеймі Белл. Річард Мелден зіграв коханця, що став менеджером Джона Ріда. Практично епізодична роль Ренати Блюель – жінки, з якою Джон одружився, хоча шлюб був короткотерміновим. Запам»ятовується і колоритний образ матері музиканта у виконанні Брайс Даллас Ховард.


Музичні композиції у фільмі «Рокетмен» продубльовані українськими субтитрами – це допомагає усім глядачам відчути режисерський задум і загалом головного героя. У кінці мюзикла Елтон Джон обнімається з собою малим, підводячи до думки, що лише розуміння своїх дитячих переживань і певного роду прощення навколишнім, можуть вселити упевненість у собі і гармонію без додаткогого допінгу.