У «Софії Київській» відкрили виставку 3D-скульптур (фото)

19:50, 15.06.2018
У «Софії Київській» відкрили виставку 3D-скульптур (фото)

«Скульптура просто неба» презентуватиметься у «Софії Київській» до 15 вересня (Фото Юлії Косинської)

У Національному заповіднику «Софія Київська» відкрилася виставка скульптур у вимірі 3D.

Понад 20 робіт сучасних українських майстрів пластичного мистецтва можна буде побачити до 15 вересня 2018 року.

«Метаморфози» киянина Костянтина Синицького зроблені з металу. А його «Істота» викликала жваву дискусію серед відвідувачів. «Напевне, це тарган? Схожий!» - «Чому тарган? Мурашка!» - «Ні, жабка!». Автор роботи каже – кожен із відвідувачів може додумувати його ідею сам. Такий задум.

У дивовижний час живемо. Рамки усталеності зникають непомітно, а еклектика стилів, жанрів стає справою природною. Арсенал матеріалу для творчого самовираження – безмежний.



Антон Логов свою скульптуру назвав «Крилатий звір». Червоний колір, каже Антон, ніби пов’язує «звіра» з нашим червоним минулим, але цей звір у пошуках нової – кращої – долі. «Хтось каже, що це млин, іншому моя скульптура нагадує комету, зірку. Цікаво. Але це точно звір, який має злетіти назустріч майбутньому», - зауважує скульптор.

«Наші художники так виросли, що їм мало місця в тісних галереях. Цією виставкою прагнемо показати, що об’єкти інсталяції є природними в міському, парковому просторі, що сучасні скульптури органічно поєднуються зі старовиною, - наголошує куратор виставки Ольга Собкович. – Залучаємо нові імена, хочемо, аби широкий загал побачив роботи, яких ще ніхто не бачив. І зламати стереотип, що в Україні є лише кілька знаних скульпторів – і все…»

2018-й проголошено роком Європейської культурної спадщини. «3D. PUBLIC ART» підтримує головний меседж цього року – діалог минулого і прийдешнього. «Зіткнення нових форм мистецтва та сучасного творення образівіз традиційним сприйняттям національної святині дасть можливість переосмислити нашу культурну спадщину не лише як щось минуле, а й як цінності, які створюємо разом для наступних поколінь», - стверджують організатори виставки.



Одна з особливостей арт-проекту 3D. PUBLIC ART – вперше в Києві представлено багато робіт митців закарпатського скульптурного осередку, зокрема представників угорської національної меншини, твори більшості з яких мало знані столичним шанувальникам скульптурного мистецтва.

Є тут також твори митців з Києва, Одеси, Львова.

«Скульптура просто неба» буде у «Софії Київській» до 15 вересня.

Організаторами виставки є громадська організація «Міжнародний інститут культурної дипломатії», Національний заповідник «Софія Київська» за підтримки Посольства Угорщини в Україні.