Франція допоможе Україні виготовляти системи озброєння – Стефан Сежурне

16:49, 13.01.2024
Франція допоможе Україні виготовляти системи озброєння – Стефан Сежурне

Стефан Сежурне у київських урядових коридорах. (twitter.com/steph_sejourne)

Новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне заявив, що Париж налаштований спільно посилювати можливості Києва виготовляти системи озброєння на українській території.

 

Як інформує Україна молода, про це Сежурне сказав у Києві під час спілкування з пресою, передає МЗС України.

 

"Ми налаштовані спільно посилювати можливості України виготовляти системи озброєння на своїй землі і готові приходити до вас на допомогу в цій сфері", - сказав міністр.

 

Він також нагадав про візит міністра оборони Себастьяна Лекорню та французьких оборонних компаній в Україну.

 

"Ми продовжуватимемо намагатися поліпшувати юридичні рамки, щоб ця співпраця ще краще розвивалася", - додав Сежурне.

 

Глава МЗС Франції також зазначив, що знає про те, як Україна цінує французькі технології, що надходять для протистояння російській агресії.

 

"Ми бачимо, як рф б'є по цивільних інфраструктурах і будинках всупереч усім положенням міжнародного права. Тільки вона відповідальна за цю ескалацію, яку ми рішуче засуджуємо. Згадуючи основоположні принципи Статуту ООН, хочу запевнити, що Франція стоятиме пліч-о-пліч з Україною стільки, скільки потрібно. Цей настрій незмінний", - запевнив він.

 

                                 Клеба та Сежурне у будівлі МЗС України (Фото: twitter.com/DmytroKuleba). 

 

До речі, міністри закордонних справ України та Франції під час візиту останнього в Київ 13 січня провели двосторонні переговори, присвячені оборонній допомозі та співпраці, а також вступ України в ЄС і НАТО та притягнення рф до відповідальності.

 

За словами глави українського МЗС, сторони обговорили "подальше постачання систем і ракет для захисту українського неба, а також постачання до України дронів". Також Париж і Київ торкнулись двосторонньої оборонної співпраці.

 

"Сьогодні ми домовились, що працюватимемо для створення максимально сприятливих умов для наших оборонних компаній насамперед в юридичній сфері для того, щоб юридичні, фінансові умови взаємодії між ними були максимально сприятливими, і вони змогли виробляти якомога більше зброї", – додав Кулеба.

 

Як повідомляла «УМ», міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що перший візит новопризначеного міністра закордонних справ Франції Стефана Сежурне саме до Києва є свідченням важливого місця України у пріоритетах французької політики.