Нацбанк оновив купюри номіналом 20 гривень

17:23, 20.10.2023
Нацбанк оновив купюри номіналом 20 гривень

На заміну пошкоджених та зношених купюр зʼявляться нові з підписам Андрія Пишного

Національний банк України запроваджує в обіг оновлені банкноти номіналом 20 гривень, на яких буде підпис голови НБУ Андрія Пишного.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

 

Зазначені купюри з'являться у рамках планового випуску для заміни пошкоджених та зношених. Вони будуть використовуватися разом з іншою готівкою цього номіналу минулих років випуску. Їх обов'язково прийматимуть усі фізичні та юридичні особи без обмежень на території України.

 

Відповідно до законодавства, на купюрах, що вводяться в обіг, розміщується підпис чинного голови НБУ. Відповідне рішення правління було ухвалено 2 лютого 2023 року.

 

Тиждень тому у ЗМІ розтиражували "сенсаційну новину" про те, нібито голова НБУ залишив свою посаду. УНН із посиланням на свої джерела заявили, що Андрій Пишний йде з посади за станом здоров'я. Незабаром видання спростувало інформацію, яка виявилася недостовірною, і вибачилося перед читачами.

 

Глава Нацбанку заявив, що перебував за кордоном у складі української делегації на переговорах із Міжнародним валютним фондом у Марокко. Пишного здивував "вкидання" про його відставку, в яку він поки що не збирається. Він закликав стежити за перевіреною інформацією та не вестись на провокації. Андрій Григор'єв наголосив, що активно працює і готується повернутися з новими результатами в Україну.

 

Нагадаємо, що 48-річний Андрій Пишний – уродженець Тернопільщини. Кандидат юридичних наук очолює НБУ із 7 жовтня 2022 року.

 

Як повідомляла УМ, обміняти  монети дрібних номіналів та банкноти гривні старого дизайну можна до кінця дії воєнного стану та довше: Національний банк продовжив термін обміну монет та банкнот, введених у обіг до 2003 року.