Коломойський приховав у Франції старовинний замок та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі

16:52, 20.04.2023
Коломойський приховав у Франції старовинний замок та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі

Коломойський вкладає "по-тихому" кошти в нерухомість ледь не по всьому світу. (Фото RFE/RL)

Українські журналісти після ретельного розслідування знайшли замок 15 століття у Франції та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі, які належать багатію Ігорю Коломойському. 

 

Як інформує УМ, про це 20 квітня повідомляє "Радіо Свобода".

 

"На французькі компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток, зареєстровані дві квартири, четверо апартаментів, два підвальні приміщення і два паркомісця навпроти Ейфелевої вежі у Парижі. Також Черток володіє замком, зведеним у 15 столітті, поблизу французького берега Женевського озера та господарськими будівлями і земельними наділами поруч із ним", – про раніше невідомі об'єкти власності родини українського олігарха повідомляють журналісти "Схем" ("Радіо Свобода").

 

У виданні зазначається, що "на французьку компанію Beethoven VI, якою через фірму з Монако Beethoven Holding володіє сестра Коломойського, записані два паркомісця за адресою 14 Sq. Alboni у Парижі й апартаменти на шостому поверсі будинку на 1 Rue Beethoven".

 

"За цією ж адресою (1 Rue Beethoven) інша французька компанія – Beethoven ІІІ – володіє квартирою на третьому поверсі, а також чотирма апартаментами та двома підвалами. Засновником компанії є та ж монакська фірма Beethoven Holding Лариси Черток. Нерухомість розташована поруч із історичними садами Трокадеро, навпроти – через річку Сена – височіє Ейфлева вежа. Паризьку нерухомість родина Коломойського придбала у 2018 році", – мовиться в повідомленні.

 

"У селищі Люллі (за 10 кілометрів від Женевського озера, французький департамент Верхня Савоя) Лариса Черток володіє замком Буффавен (Château de Buffavens). Цей замок зведений у 15 столітті, на краєзнавчих сайтах зазначають, що він є однією з небагатьох споруд, які "найкраще зберегли характер того часу". На стінах замку залишилися сліди від снарядів женевських солдатів, які захопили Буффавент у 1590 році, а всередині мав зберегтися герб засновників – родини Ланженів", – розповіли в повідомленні.

 

У виданні зазначили, що "комплексом (площа 109 368 кв.м.), куди входить сам замок (підвальний поверх і ще три над ним), прибудова і земельна ділянка, володіє компанія SCI DE Buffavent. Її засновником із 2014 року є компанія із Монако – Lully Real Estate, якою, відповідно до документів, володіє сестра Ігоря Коломойського".

 

"До осені 2014 року замок був власністю Оксани Палиці (ред. УМ. – дружини Ігоря Палиці – соратника Коломойського). У документах, що стосуються передачі майна від Палиці до Черток, ідеться про те, що на території довкола замку заплановані масштабні перетворення", – написали в повідомленні.

 

Також, у виданні зауважили: "Прибудова під назвою "амбар", – призначена для перетворення на будівлю, житлову площу на двох рівнях з оздоровчою зоною та відкритим басейном", "невелика будівля в саду, призначена для перетворення на садовий сарай або місце для барбекю", "прилеглий ландшафт після перетворення включатиме тенісний, баскетбольний і футбольний майданчики". Спортмайданчики, відповідно до супутникових знімків, з'явилися біля замку в 2016 році".

 

"Журналісти "Схем" надіслали запитання Ігорю Коломойському щодо походження коштів у його сестри для купівлі нововиявленої нерухомості у Франції, однак відповідей не отримали", – наголосили у ЗМІ.

 

Як повідомляла УМ, Коломойський планує звести в Карпатах ще 2 мегакурорти: гектари лісів за рік зникнуть.