Найбільший бюджет в історії: військові витрати збільшать на 500 млрд

17:21, 12.03.2023
Найбільший бюджет в історії: військові витрати збільшать на 500 млрд

Сили оборони України потребують більшого фінансування. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Верховна Рада планує змінити державний бюджет на 2023 рік, зокрема, збільшити військові витрати на 500 мільярдів гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Желєзняк у соцмережах в неділю, 12 березня.

 

За його словами, це найбільше збільшення бюджету в історії України.

 

Обранець уточнив, що законодавчі зміни будуть внесені цього місяця.

 

«Бюджет 2023 року планується змінити. Будуть збільшені військові витрати на понад півтрильйона гривень. Так, це не помилка, збільшення на 500+ млрд гривень», - написав Желєзняк.

 

І додав: «Пару тижнів тому, коли парламент приймав мою правку про можливість залучити 52 млрд гривень на армію, я одразу попереджав, що нам буде потрібно ще більше грошей. Виходить у раз 10 більше».

 

Нагадаємо, Україна витрачає на армію майже весь бюджет. При цьому вся соціальна та гуманітарна складова фінансується за підтримки західних партнерів.

 

Як відомо, 3 листопада 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про держбюджет на 2023 рік. Доходи держбюджету передбачені у сумі 1 трлн 329,3 млрд, а витрати становитимуть 2 трлн 580,7 млрд гривень.

 

Як повідомляла «УМ», днями президент США Джо Байден і президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили питання щодо надання подальшої допомоги Україні на тлі триваючої повномасштабної війни, розпочатої росією.