Зеленський закликав партнерів надати зброю і зупинити російських терористів

21:35, 14.01.2023
Зеленський закликав партнерів надати зброю і зупинити російських терористів

Зеленський закликав світ допомогти Україні зупинити російський терор. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що країну-агресора російську федерацію, яка сіє смерть та масово вбиває людей, потрібно зупинити на полі бою в Україні.

 

За його словами, для цього необхідна зброя від партнерів та союзників.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив після масованого ракетного обстрілу у вечірньому відеозверненні, передає Офіс президента у суботу, 14 січня.

 

«Чи можна зупинити російський терор? Так. Чи можна зробити це якось інакше, ніж на полі бою в Україні? На жаль, ні. Це можна і треба зробити на нашій землі, у нашому небі, у нашому морі.

 

Що для цього потрібно? Та зброя, яка є на складах у наших партнерів і якої так очікують наші воїни. Увесь світ знає, що і як здатне зупинити тих, хто сіє смерть. І я дякую всім, хто нам у цьому допомагає», – наголошує Верховний Головнокомандувач.

 

І додає: «Будь-які умовляння або час, який просто спливає, не здатні зупинити терористів, які методично вбивають наших людей ракетами, купленими в Ірані дронами, своєю артилерією, танками й мінометами. Увесь світ знає, що і як здатне зупинити тих, хто сіє смерть».

 

Він повідомив, що росія завдала чергового масованого ракетного удару по українських містах – Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Дніпро, Вінниця, Ладижин, Бурштин, Хмельницький та інші міста були мішенями терористів.

 

«У місті Дніпро внаслідок цього російського удару зруйновано житловий будинок. Вдалося врятувати десятки людей – поранених і травмованих. Їм надається допомога. Розбір завалів ще досі продовжується і триватиме всю ніч. Скільки всього людей під завалами, поки що невідомо. На жаль, перелік загиблих зростає з кожною годиною… Мої співчуття рідним і близьким», – зазначає глава держави.

 

За його даними, всі служби зараз працюють у місцях, куди влучили російські ракети. З понад 30 запущених по Україні за день ракет понад 20 було збито – це сотні врятованих життів.

 

Проте є влучання в обʼєктиенергетичної інфраструктури, через що найскладніша ситуація у Харківській та Київській областях.

 

Зауважимо, що у Дніпрі російськими терористами зруйновано щонайменше один під’їзд, під завалами знаходяться люди, які були дома у святковий день.

 

Станом на 17.35 у лікарнях уже 27 поранених внаслідок ракетної атаки по житловому будинку у Дніпрі. Також відомо про двох загиблих. Згодом керівник ОВА Дніпропетровщини Дмитро Резніченко повідомив, що кількість жертв зросла до п’яти осіб.

 

Як повідомляла «УМ», посол України в ООН Сергій Кислиця поцікавився у членів Радбезу ООН, як це бути поруч із м’ясником у палаті після влучання російської ракети у багатоквартирний будинок у Дніпрі.