Ексфутболіст Назар Кміть створив на Прикарпатті ексклюзивний сир з віскі «Старий млин»

10:07, 19.11.2022
Ексфутболіст Назар Кміть створив на Прикарпатті ексклюзивний сир з віскі «Старий млин»

Назар Кміль у сировині під час виготовлення ексклюзивних сирів

На Львівщині у селі Угерсько колишній футболіст Назар Кміль з дружиною Алісою створили молочну ферму «МУККО», де виготовляють витриманий сир з віскі. 

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на сайті Мукко.

 

Ферма існує півтора роки тому. Засновник молочної ферми “Мукко” Назар Кміть – колишній футболіст, який після травми перекваліфікувався на фермера.

 

Молода родина Кміть дуже любить натуральний та смачний сир, тож вирішили виготовляти його самостійно. Для цього купили старий напіврозвалений колгосп, де 20 років тому тримали свиней, та модернізували його. Тепер це місце не впізнати .

 

 

Стартували фермери з 300 кіз альпійської породи, привезених із Франції. Пізніше поголів’я збільшилося до 1600 кіз, а господарством почала займатися вся сім’я.

 

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового, креативного, смачного та незабутнього, говорять власники сироварні.

Масова частка жиру в сухій речовині: 42,5%. 

 

 

Продукт створений із коров’ячого молока з додаванням закваски та сичужних ферментів. До речі, кінцевий продукт не містить алкоголю. Згідно технології виробництва, віскі додається в сирне зерно.

 

Назар розповідає, що досвід переймали у Нідерландах, Франції. З-за кордону також запозичили ідею із великими вікнами у виробничих приміщеннях, щоб відвідувачі спостерігали за виготовленням та дозріванням сиру.

 

Сироварня працює на сучасному європейському обладнанні.

 

Як повідомляла УМ, цього року на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards — наймасштабнішому сирному конкурсі в Європі, що цьогоріч проходить у Великій Британії, вперше взяли участь 39 сирів з України.Результат — 13 переможців з різних регіонів отримали почесні нагороди.