Міжнародні партнери перерахували Україні вже близько $20 млрд – Шмигаль

14:25, 08.10.2022
Міжнародні партнери перерахували Україні вже близько $20 млрд – Шмигаль

Шмигаль назвав суму, яку Україна отримала від міжнародних партнерів з початку війни

Прем’єр- міністр Денис Шмигаль від початку повномасштабної війни заявив, що міжнародні партнери України надали близько 20 млрд доларів, зокрема $2,7 млрд доларів було отримано від МВФ. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у дописі на своїй офіційній сторінці в соцмережі Telegram.

 

«МВФ надасть Україні додаткові 1,3 млрд доларів! Це означає, що загальне фінансування від Фонду від початку війни складе 2,7 млрд доларів. Отриманий транш буде направлений на підтримку нашої обороноздатності, виплати пенсій та соціальних програм, а також для посилання стійкості нашої економіки»,– зазначив прем'єр.

 

Він додав, що загалом від початку повномасштабної війни міжнародні партнери України надали нам близько $20 млрд. Завдяки цим коштам ми розуміємо, як зможемо фінансувати всі необхідні видатки цього року.

 

Також глава уряду подякував союзникам, які допомагають нам вистояти у боротьбі за незалежність і свободу України, і висловив сподівання, що на наступний рік Україна очікує на нову велику програму МВФ, а також фінансування від США, ЄС та інших країн

 

Як повідомляла УМ, у Європейському Союзі підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні 5 мільярдів євро макрофінансової допомоги.