Приватбанк запровадив кредитні канікули до літа

06:33, 06.04.2022
Приватбанк запровадив кредитні канікули до літа

Приватбанк не штрафуватиме за прострочені платежі, однак закликає клієнтів сплачувати кредити хоча б частково (Фото з відкритих джерел)

ПриватБанк запровадив кредитні канікули для фізичних осіб за всіма кредитними картками. Такі умови діятимуть до 1 червня 2022 року. Але відсотки за користування кредитними коштами фінустанова продовжить стягувати. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба банку.


Протягом кредитних канікул клієнти мають право не вносити обов'язкового мінімального платежу. Це особливо актуально у разі перебування у зоні бойових дій або за втрати доходу. Банк не штрафуватиме за прострочені платежі. Стандартні умови пільгового періоду картки залишаються постійними.


При цьому банк просить погашати заборгованість хоча б частково, оскільки фінустанова має працювати.


На додаток до канікул, у березні ПриватБанк встановив кредитну ставку 0,001%, практично зробивши користування кредитними коштами безплатним. Ми зробили це, щоб підтримати всіх наших клієнтів та усвідомлюючи нагальні проблеми, з якими зіткнулася країна.


З квітня банк встановив пільговий розмір кредитної ставки на рівні 1,7% - це вдвічі менше ніж до повномасштабного вторгнення військ РФ. Відсотки нараховуватимуться протягом травні, але до 1 червня в ході кредитних канікул погашення платежу не буде обов'язковим.


Нагадаємо, державний ПриватБанк вирішив перерахувати весь кешбек (гроші) клієнтів з рахунків "Бонус+" на потреби української армії. Списання заплановано на 1 травня.


ПриватБанк також запустив простий спосіб переказу грошей з карток будь-якого банку світу на підтримку української армії, а НБУ спростив процедуру переказу грошей на підтримку Збройних сил України, на рахунки ЗСУ та спеціальний рахунок.


Як повідомляла УМ, уряд виплатить щомісячну мінімальну допомогу по 2 тисячі українцям, які вимушено покинули свої домівки, та по 3 тисячі гривень на кожну дитину.