Рада збільшила видатки на безпеку та оборону на 23 млрд гривень

21:10, 23.02.2022
Рада збільшила видатки на безпеку та оборону на 23 млрд гривень

16 млрд грн направлено для Міноборони на підвищення обороноздатності і безпеки держави. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який збільшує доходну та видаткову частину державного бюджету 2022 року на 26,5 млрд грн. При цьому, 23 млрд грн з цієї суми спрямовується за напрямками оборони та безпеки України.

 

Як повідомляє Україна молода, за відповідний законопроект (№7012-д) проголосували 345 народних депутатів у середу ввечері.

 

Зазначається, що 16 млрд грн направлено для Міністерства оборони на підвищення обороноздатності і безпеки держави. Зокрема, на збільшення зарплата військовим, територіальну оборону, програми розвитку та розробки сучасного озброєння.

 

Ще 6 млрд грн - Міністерству внутрішніх справ, а також 587 млн грн Головному управлінню розвідки МОУ.

 

Крім того, 500 млн грн передбачено для Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на забезпечення сталого водопостачання в Донецькій області та 200 млн грн - на усунення наслідків ескалації конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

 

Крім цього, 3,1 млрд грн виділено Міністерству фінансів на обслуговування державного боргу. Джерелом покриття видатків бюджету пропонується визначити додаткові надходження від податку на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів та допомоги, наданої ЄС.

 

Збільшити видатки дозволило перевиконання доходів бюджету за статтею зборів податку на додану вартість з товарів, ввезених в Україну. Крім того, до бюджету внесли грант від Євросоюзу у 90 млн євро.

 

 

Як повідомляла «УМ», Рада національної безпеки та оборони пропонує запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.

 

Це питання має вирішити Рада у найближчі години 23 лютого.