Нацбанк вводить в обіг пам’ятні монети присвячені військовим

09:56, 27.11.2021
Нацбанк вводить в обіг пам’ятні монети присвячені військовим

Монета «Сухопутні війська Збройних Сил України» номіналом у 10 гривень. (Фото НБУ)

Національний банк України вводить в обіг пам’ятні монети «Збройні Сили України» та «Сухопутні війська Збройних Сил України» з 1 грудня 2021 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили на сайті НБУ.

 

Монета «Сухопутні війська Збройних Сил України», номіналом у 10 гривень із тиражем в 1 млн штук, присвячена військам, які є основою та головним носієм бойової могутності Збройних Сил України.

 

На сайті НБУ зазначено, що за своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами своїх функцій як у мирний, так і у воєнний час.

 

На аверсі монети розміщено емблему сухопутних військ ЗСУ, малий Державний Герб України, нарукавний знак сухопутних військ ЗСУ.

 

Зокрема, на реверсі монети зображено українського воїна зі зброєю та стилізовану композицію: на тлі камуфляжу військова техніка та напис «Сухопутні війська ЗСУ».

 

Монета «Збройні Сили України», номіналом у 10 гривень із тиражем в 1 млн штук, присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

 

На аверсі монети угорі розміщенонапис«Україна», у центрі на дзеркальному тлі – емблема ЗСУ, ліворуч від якої – малий Державний Герб України.

 

На реверсі монети на тлі стилізованого рослинного орнаменту зображаний загальновійськовий беретний знак, а також беретні знаки Десантно-штурмових військ ЗСУ, Військово-морських сил ЗСУ, Сил спеціальних операцій ЗСУ, Повітряних сил ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», Національний банк України з 11 листопада ввівв обіг пам'ятну монету «Десантно-штурмові війська Збройних сил України» номіналом 10 грн.