Макрон погодився з Меркель щодо необхідності завершити «Північний потік-2»

09:55, 06.02.2021
Макрон погодився з Меркель щодо необхідності завершити «Північний потік-2»

Макрон і Меркель під час відеоконференції.

Президент Франції Емманюель Макрон підтримав позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

 

Як передає Україна молода, про це йшлося під час спільної відеоконференції Меркель і Макрона у п’ятницю ввечері.

 

Як інформують європейські ЗМІ, сторони домовились, що мають усунути розбіжності щодо будівництва газопроводу напередодні переговорів із президентом США Джо Байденом.

 

Пані Меркель і надалі продовжує дотримуватись позиції щодо завершення будівництва "Північного потоку-2". За її словами, Франція та Німеччина єдиними силами виступили проти американських санкцій щодо газопроводу і наразі вони хочуть підняти це питання у перемовинах із США. 

 

Тоді як Сполучені Штати виступають проти запуску російської газової труби та вже запровадили низку санкцій.

 

"Ми хочемо продовжувати спільну роботу над більш суверенною європейською енергетичною стратегією", – сказав пан Макрон.

 

При цьому, про те що російська труба навпаки збільшує залежність Німеччини від російської енергетики, очільники держав не згадали.

 

Зауважимо, що у серпні 2020 року президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що має сумніви щодо газопроводу "Північний потік-2".

 

Днями Франція закликала Німеччину відмовитися від проєкту газопроводу «Північний потік-2» з Росією в контексті арешту і суду над опозиціонером Олексієм Навальним та жорстокими розгонами акцій протесту на його підтримку.
 

 

Раніше стало відомо, що компанія Nord Stream 2 AG планує завершити великі будівельні роботи на одній з двох гілок суперечливого російського газопроводу в першій половині 2021 року, незважаючи на санкції США.

 

Газопровід "Північний потік-2" добудований вже більш ніж на 90 відсотків. Залишилося прокласти лише кілька десятків кілометрів труб в водах Данії та Німеччини.