Україна виграла суд у Коломойського

10:48, 05.02.2021
Україна виграла суд у Коломойського

Судовий процес тривав майже 6 років

Україна виграла у Стокгольмському арбітражі у справі Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та Ігоря Палиці. У своєму позові вони вимагали стягнути з держави понад 6 мільярдів доларів.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

 

Судовий процес тривав майже 6 років. Стокгольмський арбітраж повністю відмовив у позов. 

 

За словами Малюськи, ще 2015 році кіпрські офшорні компанії, кінцевими бенефіціарами яких є Коломойський, Боголюбов та Палиця, звернулися до Стокгольмського арбітражного трибуналу.

 

Мовиться про компанії Littop Enterprises Limited, Bridgemont Ventures Limited та Bordo Management Limited. Позов стосувався держави Україна.
Крім цього, міністр наголосив, що усі позивачі є акціонерами "Укранфти" та володіють близько 40% її акцій. Він також пояснив масштаб вимог олігархів.

 

"Офшорні компанії намагалися стягнути з держави суму, яка перевищує усі витрати держави на освіту та науку у 2021 році або ж є приблизно половиною витрат держави на виплату пенсій", - наголосив Малюська.

 

Й зауважив, що винесення рішення Стокгольмським арбітражем кілька разів відкладалося. На його думку, позивачі щось підозрювали та затягували процес.

 

"Але сьогодні це сталося: арбітраж визнав відсутність своєї юрисдикції. Коломойський, Боголюбов та Палиця отримали 0 доларів США, а не 6 мільярдів", – наголосив він.

 

Читайте також:  Міністр Малюська анонсував судовий «батл року» щодо ПриватБанку