Павло Рябікін призначений головою Держмитслужби

16:16, 18.11.2020
Павло Рябікін призначений головою Держмитслужби

Впродовж 3 тижнів Рябікін проходив спеціальну перевірку.

Кабінет Міністрів призначив колишнього гендиректора міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна на посаду голови Державної митної служби України.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.  

 

Рішення про його призначення схвалив Кабінет Міністрів України під час свого засідання 18 листопада.
 

“На сьогоднішньому засіданні Кабмін ухвалив низку кадрових рішень: призначити ... Рябікіна Павла Борисовича - головою Державної митної служби України (шляхом укладення з ним контракту про проходження державної служби на період дії карантину)”, - написав Мокан.

 

Впродовж 3 тижнів Рябікін проходив спеціальну перевірку. Тому контракт про проходження державної служби він підписав тільки тепер.

 

Раніше Кабінет Міністрів призначив на цю посаду як тимчасового виконувача обов'язків голови Євгена Єнтіса. Втім тоді одразу ж і казали, що це лише на період, поки шукають нового постійного очільника.

 

До слова, останнім повноцінним, тобто без приставки "в. о.", очільником Держмитслужби був Максим Нефьодов, якого звільнили ще 24 квітня 2020 року.

 

Павло Рябікін - 55-річний український менеджер, політик і дипломат. Останнім часом, починаючи з березня 2017 року, він був генеральним директором аеропорту "Бориспіль".
До цього Павло Рябікін встиг попрацювати народним депутатом трьох скликань, заступником міністра транспорту й зв'язку, а також послом України в Данії.

 

Новий очільник митниці одружений з Галиною Рябікіною. У своїй декларації про дітей він нічого не згадує. Разом з дружиною він проживає в Києві, де мають кілька квартир. Також ще одна квартира є в нині окупованому Севастополі.

 

Також у своїй декларації Павло Рябікін вказує одразу декілька дорогих автівок, декілька водних засобів і дачу на воді. Лише за основним місцем роботи в "Борисполі" він задекларував майже 5 мільйонів гривень заробітку у 2019 році.

 

Нагадаємо, 22 жовтня уряд визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків голови Державної митної служби Андрієм Павловським та прийняв розпорядження про звільнення Павловського з посади заступника голови ДМСУ.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство фінансів ініціювало, а Кабінет міністрів підтримав зміну керівництва Державної митної служби: тимчасово виконуючий обов’язки голови ДМС Ігор Муратов був звільнений, а новим т.в.о. голови митниці призначено Андрія Павловського, який обіймав посаду заступника.

 

Наприкінці квітня 2020 року через невиконання митних надходжень та нібито погані результати в боротьбі з контрабандою уряд вирішив звільнити попереднього голову Державної митної служби Максима Нефьодова, який пропрацював на своїй посаді менш як пів року.