Нефьодов пишається боротьбою з контрабандою після звільнення

12:18, 25.04.2020
Нефьодов пишається боротьбою з контрабандою після звільнення

Максим Нефьодов після звільнення сфотографувався у жартівливій футболці з вільним Доббі. (Фото з ФБ-сторінки Максима Нефьодова)

Офіційний імпорт серед контрабандо-ризикових категорій товарів: мобільних телефонів, одягу, взуття, побутової техніки, медичних товарів продемонстрував зростання в Україні за результатами першого кварталу 2020 року.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомив ексголова Державної митної служби Максим Нефьодов, звільнений урядом з посади напередодні.

 

«Результати першого кварталу, якими я особисто пишаюся – абсолютно усі контрабандо-ризикові категорії товарів продемонстрували шалене зростання. Ми побачили ріст офіційного імпорту всіх без винятку груп, у яких ,власне, зосереджена контрабанда», - заявив Нефьодов у інтерв'ю Ліга.Фінанси.

 

За його словами, незважаючи на те, що в березні вже був карантин, легальний імпорт мобільних телефонів виріс на 71%, одягу – на 43%.

 

«Або ми маємо вірити, що українці за цей квартал стали багатшими і стали купувати більше техніки та одягу, або, що більш вірогідно, величезна частина сірих та чорних потоків була вперше показана у легальному товарообігу. Напевно, це також зіграло свою роль у нашому звільненні», - констатував екс голова митної служби.

 

Як повідомляла «УМ», 24 квітня уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова та голову Держмитслужби Максима Нефьодова і деяких їхніх заступників.

 

При цьому, пан Верланов обурений своїм звільненням з посади і вважає це політичним рішенням окремих урядовців, які усе зробили кулуарно.