Українці економлять: чому встановлювати бойлер і посудомийку вигідно

11:59, 17.08.2020
Українці економлять: чому встановлювати бойлер і посудомийку вигідно

Гаманці городян «худнуть» з меншою швидкістю завдяки установці електричних бойлерів, використанню енергоефективної техніки і розумного споживання різноманітних ресурсів.

Жителі українських міст розповіли, яких правил дотримуються, аби щомісяця економити на оплаті комунальних послуг. Виявилося, що абоненти централізованих систем водо-, газо- і електропостачання знають безліч лайфхаків, необхідних для того, щоб зберегти сімейний бюджет.

 

Гаманці городян «худнуть» з меншою швидкістю завдяки установці електричних бойлерів, використанню енергоефективної техніки і розумного споживання різноманітних ресурсів.

 

Пропонуємо вашій увазі шляхи економії, які українці вважають найбільш дієвими і як пояснюють доцільність їх використання в повсякденному житті.

 

Встановлення електробойлера

 

Саме електричний накопичувальний бойлер у Києві та  інших містах прийнято вважати найкращим засобом для зниження вартості водопідігріву.

 

За умови експлуатації такого пристрою для наявності гарячої води використовується електроенергія. Відповідно, чим вищі показники енергоефективності бойлера, тим нижча витрата коштів на його експлуатацію і обслуговування.

 

Установка топових моделей, які належать до підкласів енергоспоживання А+ і А++, дозволяє здешевити кубометр гарячої води в кілька разів (у порівнянні з ціною, встановленою «Водоканалом»).

 

Техніка для готування і зберігання їжі з топовими показниками економічності

 

Ще один спосіб, що дозволяє не переплачувати за комуналку – експлуатація тільки економічних девайсів для кухні. Оскільки ці прилади використовуються щодня, саме їх енергоефективність впливає на підсумок у платіжках. Так, скоротити витрати на електрику і газ дозволяють:

 

• електричні плити з індукційними конфорками;

• плити, що працюють від системи газопостачання;

• економні електричні та газові духовки;

• холодильні та морозильні агрегати, що належать до класу А++.

 

Посудомийки з мінімальною витратою води

 

Багато користувачів помилково вважають, що покупка посудомийної машини – це невиправдане вкладення фінансів. Насправді  – це одна з найбільш раціональних інвестицій в комфорт. Вона дозволяє скоротити витрати на гарячу і холодну воду. Щоб переконатися в цьому, досить зіставити такі факти:

 

1. для ручного миття декількох повних комплектів посуду людина витрачає понад 30 літрів води;

 

2. посудомийна машина за один цикл, в середньому витрачає менше 20 літрів (у деяких моделей цей показник і зовсім не перевищує 10 літрів);

 

3. при ручному митті одночасно використовується і холодна, і гаряча вода;

 

4. посудомийка застосовує тільки холодну воду, підігріваючи її до потрібної температури самостійно.

 

Не дивно, що останнім часом посудомийки все частіше зустрічаються на кухнях українців.

 

Також з метою економії жителі різних куточків країни використовують розумне освітлення, економічні смарт-розетки, доступні за ціною і енергоефективні пристрої для прибирання