Кличко нарахував у відпустках за власний рахунок пів мільйона киян

14:53, 04.04.2020
Кличко нарахував у відпустках  за власний рахунок пів мільйона киян

Люди, які живуть від зарплати до зарплати, зможуть протриматися ще 2-3 тижні без доходів.

Щонайменше 500 тисяч киян змушені були узяти відпустки за власний рахунок через впроваджені обмежувальні заходи з протидії коронавірусу в Києві.

 

Відповідні підрахунки КМДА озвучив мер Києва Віталій Кличко у суботу.

 

«У Києві, за нашими підрахунками, приблизно пів мільйона людей взяли відпустки за свій рахунок. Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей», - каже мер столиці.

 

За його словами, це питання він підняв на селекторній нараді з президентом та прем’єр-міністром. «І Президент сказав, що вони це питання прораховують. Сьогодні без державної допомоги неможливо його вирішити. Бюджет жодного міста не витримає такого навантаження», - каже пан Кличко.

 

Мер Києва повідомив, що президент запевнив його, що відповідне питання планують вирішувати грошовими доплатами кожному, хто вимушено не працює.

 

Віталій Кличко висловив сподівання, що найближчими днями Київ отримає інформацію щодо цієї допомоги.

 

Як повідомляла «УМ», майже дві третини (63%) опитаних українців заявили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менше, ніж на місяць.

 

На вулицях Києва автомобільні корки зменшилися удвічі й навіть утричі, залежно від часу доби після запровадження карантину і обмеження руху транспорту.