Зеленський анонсує кредитні канікули для бізнесу

19:36, 16.03.2020
Зеленський анонсує кредитні канікули для бізнесу

Президент Зеленський діятиме жостко і бажає українцям 36,6.

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству фінансів провести перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо наслідків подолання коронавірусу, та очікує від банків запровадження кредитних канікул для бізнесу. 

 

Про це глава держави повідомив у відеозверненні до громадян.

 

«Міністерство фінансів провести перемовини з МВФ та іншими міжнародними партнерами щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу, - заявив Зеленський. - Очікуємо найближчим часов очікуємо від НБУ, Мінфіну та державних та комерційних банків програму кредитних канікул для малого та середнього бізнесу. А також концепцію податкових змін».

 

Президент додав, що окрім цього громадяни, які отримують пенсію менше 5 тисяч гривень отримають доплату - 1 тисячу гривень.

 

Також глава держави наказав обмежити експорт продуктів харчування за визначеним Кабінетом міністрів переліком.

 

«Досвід Китаю показує, що непопулярні та жорсткі рішення долають вірус і рятують життя. Досвід інших країн показує, що м’якотілість і ліберальність – це союзники коронавірусу. Тому ми будемо діяти жорстко, невідкладно, можливо, непопулярно, але заради одного – життя та здоров’я українців. 36,6 вам, дорогі українці! Бережімо себе – збережемо Україну», - підсумував пан Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», з понеділка, 16 березня в Одесі  працюють лише аптеки та продуктові магазини. Перед цим у Львові, згідно з рішенням мера Андрія Садового, закрили всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

 

У коментарях під постом мера Львова підприємці масово обурюються тим, що на відміну від багатьох країн ЄС, де також закрили заклади торгівлі, влада не пропонує бізнесу ні компенсацій, ні податкових канікул. Так само і наймані працівники нічого не зароблять за час карантину і вимушеного безробіття. Адже більшість із них змушені будуть піти у неоплачувані відпустки.

 

Таке ж саме рішення ухвалив мер Києва Віталій Кличко: з 17 березня у столиці не працюватимуть ресторани і кафе, а також ТРЦ, спорткомплекси, салони краси тощо.