Нацбанк друкуватиме іноземну валюту на папері для доларів

14:05, 24.06.2018
Нацбанк друкуватиме іноземну валюту на папері для доларів

Друк грошей на Банкнотно-монетному дворі

На Банкнотно-монетному дворі Нацонального банку України друкуватимуть гроші на папері від фірми, яка постачає його для доларів США, як для України, так і для іноземних держав.

Про підписання договору між Національним банком України та компанією Crane Currency повідомили в НБУ.

"Національний банк пишається тим, що такий потужний, глобальний виробник банкнотного паперу, банкнот та технологій захисту грошей, як компанія Crane Currency, зацікавлений у співпраці з нами", - зазначив голова НБУ Яків Смолій.

Підписання договору із американською компанією дає змогу розміщення іноземних замовлень на виробничих потужностях українського Банкнотно-монетного двору.

"Під час минулорічного візиту я була вражена сучасною технічною базою та технологічними можливостями і професійними якостями працівників Банкнотно-монетного двору, – зазначила президент компанії Crane Currency Аннемарі Уотсон. – Тому я сподіваюся, що цей договір стане основою для розширення спільних довгострокових проектів”.

Компанія Crane Currency сьогодні є партнером більш ніж 50 центральних банків (США, Великобританії, Швеції, Мексики, Нігерії, Малайзії, Індії та інших), яким постачає захищені банкноти, банкнотний папір та захисні елементи. Зокрема Crane Currency майже 140 років постачає банкнотний папір для виготовлення валюти Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляла "УМ", Банкнотно-монетний двір України віддрукував пам’ятну монету "Автономна Республіка Крим".