Цукерберг будує на Гаваях ранчо з бункером за $100 млн

16:43, 16.12.2023
Цукерберг будує на Гаваях ранчо з бункером за $100 млн

Цукерберг зводить віллу, яка є одним з найдорожчих проектів індивідуального будівництва в історії.

Засновник та гендиректор Facebook і Meta Марк Цукерберг будує на Гаваях маєток вартістю $100 млн з розгалуженим підземним бункером, мережею будиночків на деревах.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Telegraf.

 

Сам маєток власника Koolau Ranch розташований на ділянці площею 1400 акрів на острові Кауаї на Гаваях, США.

 

Разом із 30 спальнями та 30 ванними кімнатами ранчо також матиме 11 будиночків на деревах у сусідній лісовій місцевості, які будуть з’єднані серією мотузкових мостів, що означає, що гостям не доведеться спускатися, щоб пересуватися між ними.

 

Комплекс включатиме два особняки площею 56 тис. кв. м. з ліфтами, офісами, конференц-залами та кухнею промислового розміру.

 

Вони будуть з’єднані підземним тунелем, який з’єднується з бункером площею 4 тис. кв. м. з житловим приміщенням, механічною кімнатою та аварійним люком, до якого можна потрапити по драбині. Повідомляється, що він також включатиме житлову площу, механічну кімнату та мабуть «вибухостійкі» бетонні та сталеві двері.

 

Двері в охоронюваному приміщенні матимуть замки з клавіатурою та звукоізоляцію, тоді як бібліотека матиме «сліпі» двері, які поєднуються з рештою кімнати.

 

Повідомляється, що маєток включатиме резервуар для води розміром 18 м.на 6 м.  разом із системою насосів з продуктами харчування, вирощеними на місці.

 

Є також плани щодо однієї будівлі з тренажерним залом, басейнами, сауною, гідромасажною ванною, холодним басейном і тенісним кортом. 

 

Повна вартість комплексу разом з землею складе $270 млн.

 

Як повідомляла УМ, засновник соцмережі Facebook  Марк Цукерберг відкидає звинувачення колишньої співробітниці в тому, що компанія нібито більше піклується про прибуток, ніж про безпеку.Він вважає позбавленими сенсу звинувачення колишнього менеджера компанії Френсіс Хауген, яка на слуханнях в сенаті США заявила, що платформа завдає шкоди дітям.