Новорічна ялинка на Софійській площі у Києві буде встановлена за кошти меценатів

19:31, 09.11.2023
Новорічна ялинка на Софійській площі у Києві буде встановлена за кошти меценатів

Новорічна ялинка 2023. (Фото з відкритих джерел)

В грудні на Софійській площі в Києві з'явиться новорічна ялинка. Щоправда поки що не надається інформація про те, який вигляд матиме новорічна прикраса міста.

 

Мер Києва Віталій Кличко представить всі деталі щодо оформлення та концепції декорацій. Але вже відомо, хто фінансуватиме встановлення та прикрасу новорічної ялинки. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив очільник Folk Ukraine Ігор Добруцький.

 

Традиційно саме ця компанія займається подготовкою до новорічних свят в українській столиці.

 

«Ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки, – зазначив Ігор Добруцький у коментарі Вечірньому Києву.

 

Як і минулого року, на головній святковій локації Києва не будуть встановлювати фудкорти. З огляду на воєнний стан, не передбачено і масштабних гулянь.

 

Коли встановлять новорічну ялинку?

 

Точної дати Ігор Добруцький не назвав. Зазвичай ялинка на Софійській площі починала сяяти вогнями у День Святого Миколая 19 грудня. З вересня православна спільнота України живе за новим церковним календарем. Тепер Миколая припадає на 6 грудня.

 

Минулого року новорічна ялинка була 12 метрів заввишки. Її прикрасили енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, що живилися від генератора.

 

Встановленню новорічної красуні передувало чимало дискусій. Адже ідея з ялинкою в умовах воєнного стану зустріла чимало критики. Проте влада столиці вирішила не позбавляти українців цього символу свята. У багатьох містах адміністрації проводили голосування в соцмережах, і самі жителі вирішували – встановлювати ялинку чи ні.

 

Як повідомляла УМ, у рейтинг найкращих різдвяних дерев світу потрапила українська ялинка незламності, яку попри російське вторгнення, встановили в Києві на Софійській площі.