Лікар Карім Лунісі подолав 4 тис км задля збору коштів на аптечки та генератори

14:30, 12.08.2023
Лікар Карім Лунісі подолав 4 тис км задля збору коштів на аптечки та генератори

Карім Лунісі має на меті надихнути людей на допомогу для України (Фото Львівської міськради)

70-річний французький лікар Карім Лунісі подолав велосипедом понад 4 тисячі кілометрів зі Франції до України. Його мета - зібрати кошти на придбання генераторів та аптечок для українців. Після відвідування Львова, він продовжив свою подорож до Києва з метою надання допомоги тим, хто потребує. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Львівській міській раді.

 

У червні 2023 року Карім Лунісі вирушив із Франції до України через Швейцарію, Німеччину, Австрію, Чехію та Польщу.

 

З початку повномасштабного вторгнення Карім намагався вступити до ЗСУ як доброволець, але через вік і недостатній рівень знання англійської мови його не взяли.

 

Чоловік вирішив допомагати благодійністю. Головна мета його велоподорожі – зібрати кошти на закупівлю генераторів та медичних аптечок для військових.

 

"Я приїхав сюди від імені всіх людей, які хочуть миру, і своїм візитом хочу нагадати всьому світу, що війна в Україні триває. Важливо власним прикладом надихати людей допомагати вашій країні", – зазначає Карім Лунісі.

 

Француз не вперше у Львові, вже був у місті весною 2022-го, коли тільки почалась повномасштабна війна.

 

Вірю, що наступного разу, коли знову приїду до вашого красивого міста, зможу привезти допомогу, на яку зараз збираю кошти", – каже він.

 

У Львові французького благодійника зустрів міський голова Андрій Садовий та подарував йому монету Короля Данила.

 

Як повідомляла УМ, журналіст  Мішель Мертен із Люксембургу вирішив подолати на велосипеді понад 2000 км і приїхати до України у Вінницю задля збору коштів для підтримки українських волонтерів та ЗСУ.З початку липня він велосипедом подолав велику відстань, привертаючи увагу громадськості та медіа. Ця акція допомагає збирати гроші на підтримку важливих справ та залучати увагу до потреб України.