Бойові пінгвіни: полярники зібрали 100 тисяч грн для оборонців Бахмута

17:02, 06.01.2023
Бойові пінгвіни: полярники зібрали 100 тисяч грн для оборонців Бахмута

За виручені кошти планують придбати для військових тепловізійний приціл (Фото НАНЦ)

Для військових «бойових пінгвінів», які воюють під Бахмутом, украінська антарктична станція Академіка Вернадського провела благодійний аукціон, де зібрала майже 100 тисяч гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Національний антарктичний науковий центр. 

 

«Планували зібрати гроші на тепловізійний приціл та ремонт автомобіля, щоб допомогти нашим "бойовим пінгвінам" – підрозділу ЗСУ, де служать українські полярники. Нині вони боронять гарячий Бахмутський напрямок»,– розповідали під час оголошення аукціону.

 

На аукціоні розігрувались картини Антарктики, ювілейні монети та мерч – футболки, кепки, нашивки. Люди залишали на сторінці в Instagram чи Facebook коментарі, оголошуючи всвою ціну

 

За інформацією антарктичного центру, вдалося зібрати 63 805 гривень. Ще 28 335 гривень люди надіслали як донати.

 

На зібрані гроші, повідомили організатори, вирішили відкласти ремонт автомобіля, натомість придбати не один, а два тепловізійних приціли AGM Rattler TS19-256 за 98 412 гривень.

 

Науковий центр зазначив, що під час минулого аукціону придбали антидронову рушницю українського виробництва, яка вже на передовій.

 

Нагадаємо, у Бахмуті під час мінометного обстрілу загинули дві жінки похилого віку.

 

Як повідомляла УМ, першу  в історії України Нобелівську премію миру, яку отримала правозахисна організація, продадуть на аукціоні, а виручені кошти направлять для допомоги українцям.