Чорна п'ятниця: як продавці дурять покупців

17:25, 23.11.2022
Чорна п'ятниця: як продавці дурять покупців

У Чорну п‘ятницю необачні покупці «змітають» усі товари з полиць, навіть не задумуючись, що знижок на них немає (Фото з відкритих джерел)

Чорна п’ятниця— день великих знижок та розпродажів – цьогоріч припадає на 25 листопада. Однак недобросовісні продавці часто дурять покупців у цей день, використовуючи  ажіотаж, щоб обманом заробити якомога більше.

 

Як інформує Україна молода, про хитрощі продавців розповів сайт Inews.

 

На думку експертів, цього року підробка знижок може бути ще масштабнішою через те, що купівельну активність знижено і продавці захочуть надолужити втрачене.

 

Одна з найпоширеніших маніпуляцій – велика знижка. Проте за якийсь час до Чорної п'ятниці ціну відчутно піднімають. Так, з 1 по 15 жовтня, 31% товарів у більш ніж 6000 магазинах зросли в ціні на 17%, зазначили експерти.

 

Є і ще один прийом - спочатку якийсь товар виставляють на сайті магазину за завищеною ціною, але не на першій сторінці, тому ймовірність, що багато хто побачить цю ціну досить мала. Потім ціну знижують до тієї, якою вона має бути весь час, і подають її як знижку.

 

Як повідомляла УМ, часто люди необдумано скупляючись, витрачають у магазинах більше грошей, ніж планували. Однак, можна з легкістю не тільки вкладатися у визначену суму, а й навчитися ще заощаджувати, складаючи перед походом у магазин список необхідних товарів.