Kalush Orchestra під час туру Європою збиратиме кошти для ЗСУ

13:03, 17.05.2022
Kalush Orchestra під час туру Європою збиратиме кошти для ЗСУ

Kalush Orchestra планує грандіозний тур Європою для збору коштів на потреби ЗСУ та на благодійність.

Переможець Євробачення-2022 український гурт Kalush Orchestra вирішив здійснити тур Європою з метою збору коштів на потреби армії і благодійних фондів України.

 

Як інформує УМ, про це фронтмен Kalush Orchestra Олег Псюк повідомив 17 травня під час пресконференції у львівському медіацентрі Україна.

 

«Ми збираємося гастролювати Європою, щоб зібрати кошти для України і ЗСУ. Скоро оголосимо на своїй сторінці в Інстаграмі міста, де ми виступатимемо. На кожному заході ми збиратимемо кошти на потреби армії і офіційні фонди», - сказав він.

 

За словами Псюка, учасники гурту планують поширювати українську мову в музиці і хочуть популяризувати культуру й мову за кордоном.

 

Окрім того, нагадав він, гурт збирається виставити на аукціон отриману статуетку переможця Євробачення, а виручені кошти пожертвувати на підтримку армії. Деталі аукціону вони оголосять на своїх сторінках у соцмережах.

 

Як повідомляла УМ, представник України на Євробаченні, гурт Kalush Orchestra, виграв найбільший пісенний конкурс Європи з показником у 631 бал. Для України ця перемога стала третьою за всю історію виступів на Євробаченні.