Хатній робітниці Медведчука вдалося розбагатіти на понад пів мільйона доларів

09:01, 29.04.2022
Хатній робітниці Медведчука вдалося розбагатіти на  понад пів мільйона доларів

Під час обшуку в хатньої робітниці затриманого Медведчука виявили величезну суму грошей (Фото з сайту Pixabay)

Після затримання народного депутата Віктора Медведчука, який підозрюється у державній зраді, обшуки почали проводити серед його оточення. Під наглядом опинилась навіть його хатня робітниця, в якої виявили кругленьку суму. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє генпрокурорка Ірина Венедиктова.
 
Санкціонований судом обшук проводився у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).
 
У ході обшуку домробітниці затриманого проросійського політика Віктора Медведчука було знайдено та вилучено більше, ніж півмільйона доларів.
 
«У хатньої робітниці провели санкціонований судом обшук і вилучили 467 тисяч доларів США та 87 тисяч євро. І знову-таки, ви скажете, що рано бити у дзвони — а раптом спадщина, хтось позичив, накопичила, продала щось, це ж життя. Так, вона така: корислива, везуча, продумана, сучасна хатня робітниця Медведчука», — додала Венедиктова.
 
Як повідомляла УМ, співробітники ДБР навідалися з обшуками до родичів Віктора Медведчука та його колеги — нардепа Тараса Козака. У Львові та області слідчі дії проводились у квартирах, будинках та на виробничих підприємствах, що належать родині Тараса Козака, а також братові Віктора Медведчука — Сергію.
 
«Метою слідства є встановлення незаконно придбаного майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їхніх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб'єктів до фінансування озброєної агресії росії щодо України» , — повідомляли у Держбюро розслідувань.
 
Зазначалося, що лише під час обшуку в одній із квартир, що належить дружині Тараса Козака, слідчі вилучили понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, 18,6 тис. російських рублів, документи на об'єкти нерухомості та банківські картки.
 
Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що росія планувала захопити Україну, змінить владу, поставивши на чолі «військових найвищого рівня», а Віктор Медведчук мав бути при них «сірим кардиналом». 
 
Читайте також: Личаківський районний суд Львова обрав затриманому нардепу Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і без права внесення застави.