Відомий «тіктокер» кіт Степан з Харкова зібрав у Франції 10 тисяч доларів на допомогу тваринам України

10:48, 29.03.2022
Відомий «тіктокер» кіт Степан з Харкова зібрав у Франції 10 тисяч доларів на допомогу тваринам України

Котисько Степан з Північної Салтівки збирає гроші на тварин в Україні. (Фото з відкритих джерел)

Котисько Степан з Північної Салтівки, яку рашисти більше місяця обстрілюють з особливою жорстокістю, змушений був емігрувати до Франції.

 

Втім, неперевершений шарм зірки Instagram з мільйоном підписників аж ніяк не потьмянів на тлі гламурної реальності закордону. Вже через два тижні еміграції хвостатий блогер «роздобув» фінансову допомогу для своїх «одноплемінників» на батьківщині.

 

"Дякую за чуйність та підтримку, нам вдалося зібрати $10 035, - повідомила у соціальних мережах хранителька знаменитості. - Завдяки вашій підтримці ми зможемо забезпечити гідний догляд та лікування кожній тварині в Україні".

 

Наразі вже відомо, що кошти від Степана будуть перераховані благодійному фонду та громадській організації Happy Paw (Київ), зоопарку  "XII місяців" (Київська область), благодійному об’єднанню «Плюшка» і Миколаївському зоопарку.

 

Хочеться вірити, що певна частина цих коштів допоможе оговтатися від війни і харківським тваринам, які цими днями постійно втрачають звичний для них притулок, не дочекавшись евакуації до інших звіринців.

 

Учора, наприклад, до людей прибилися гігантські птахи.

 

«У районі селища Коротич з лісу вийшло два обгорілих страуси, - повідомили активісти групи «Порятунок тварин Харкова». – В одного з них була наскрізь травмована гортань, тому він помер. Інший вижив, але дуже нервує. Частина спини у нього без пір’я. Наразі він під наглядом людей, які його знайшли. Уже є домовленість про те, що птаха заберуть працівники екопарку для евакуації до іншого зоопарку».

 

До речі, згаданий екопарк, що розташований у передмісті обласного центру, рашисти постійно бомбують з першого дня війни. Ще 24 лютого сюди «прилетіло» п’ять снарядів, внаслідок чого загинули олені. Постраждав від вибуху і будинок мавп, тому їх довелося розвести по домівках містян, які погодилися надати нещасним тимчасовий притулок.

 

Згодом таке ж лихо спіткало лосів. Благородні красені, які дивом вижили після артилерійського звірства російських агресорів, розбрелися сусіднім лісом. Екологам довелося просити мисливські господарства, аби ті заборонили у цих місцях полювання.

 

Число жертв тут продовжує рости, оскільки унікальний природоохоронний центр, без перебільшення, опинився на лінії вогню.

 

«Ми постійно працюємо над тим, аби евакуювати наших тварин з території Екопарку, але, на жаль, уникнути трагедій не вдається, - повідомила пресслужба закладу. – Жертвами чергового варварського обстрілу стали чотири лані і три валійських кози. Загинули також крупні котячі, примати, копитні, сумчасті, птахи».

 

Для того щоб цей скорботний список не поповнювався далі, екологи центру попросили допомогу. Кошти потрібні для обладнання тимчасових вольєрів, лікування поранених тварин і перевезення їх у безпечні місця. Зрештою, годувати мешканців центру теж необхідно. Свої пожертвування можна відправити за реквізитами, що розміщені на сайті.

 

Словом, будьте як котисько Степан. Це дуже потрібна справа.  

 

Як повідомляла "УМ", раніше всесвітньовідомим кота Степана зробила співачка Брітні Спірс, яка перепостила його фото.