Nevermind: чи справді позивач Спенсер Елден постраждав від рок-гурту Nirvana

11:47, 30.08.2021
Nevermind: чи справді позивач Спенсер Елден постраждав від рок-гурту Nirvana

У 2016 році пан Спенсер «відтворив» знамениту обкладинку альбому Nevermind, знявшись у воді у тій самій позі плавця.

Набирає обертів скандал із судовим позовом американця Спенсера Елдона, який  звинувачує культовий рок-гурт Nirvana у тому, що музиканти «сексуально використали» його, поширюючи дитячу порнографію.

 

І це при тому, що п’ять років тому позивач ймовірно пишався тим, що немовлям потрапив на обкладинку культового альбому гурту Nevermind, який було випущено майже 30 років тому.

 

Адже у 2016 році пан Спенсер «відтворив» знамениту обкладинку альбому, знявшись у воді у тій самій позі плавця.

 

Як передає Україна молода, про це інформують світові таблоїди.

 

Нині ж він позивається до усього колективу американського рок-гурту і спадкоємців його колишнього фронтмена Курта Кобейна (музикант помер 1994 року).

 

Позивач Елден — той самий оголений малюк, фото якого було на обкладинці альбому Nevermind.

 

За інформацією американського видання New York Post, 30-річний нині Спенсер Елдон зазначає у позові, поданому до федерального суду Лос-Анджелеса (Каліфорнія), що його батьки ніколи не підписували згоди на використання тієї фотографії у багатомільйонному тиражі альбому Nevermind.

 

Зауважимо, що той альбом рок-гурт «Нірвана» випустив у вересні 1991 року. Героєм обкладинки став чотиримісячний тоді Спенсер Елден, що оголеним плавав у басейні.

 

На гачку перед малюком — доларова купюра… Нині Елден стверджує, що група «Нірвана» скористалася тим фото, щоб просувати себе й свою музику «за його кошт».

 

У позові Елдена сказано, зокрема, що він «зазнав шкоди, яка не обмежується тривалими емоційними стражданнями… втратою радості від життя й іншими втратами, які належить довести під час судового процесу».

 

Сім'я малого Спенсера Елдена одержала за ту обкладинку лише 200 доларів. Зараз чоловік вимагає набагато більшу компенсацію — по 150 тисяч доларів від кожного зі 17-ти відповідачів, пов’язаних із рок-гуртом.

 

Утім, ЗМІ нагадують, що 2016 року Спенсер Елден «відтворив» ту обкладинку, знявшись у басейні — з нагоди 25-річчя виходу альбому Nevermind.

 

П'ять років тому Елден знімався у плавках, хоча, як розповідав, пропонував фотографу знятися без плавок. Але той відмовив, мовляв, це буде «дивно»…

 

Як і на обкладинці альбому великі гроші не завадять, еге ж?

 

Як повідомляла "УМ", голлівудська актриса, зірка серіалу «Вікінги» Кетрін Вінник днями відвідала Україну, яку вона вважає своєю Батьківщиною і землею пращурів.