Автор гімну «ДНР» Йосип Кобзон помер у віці 80 років

13:56, 30.08.2018
Автор гімну «ДНР» Йосип Кобзон помер у віці 80 років

Йосип Кобзон помер від раку в Москві

Російський співак Йосип Кобзон помер у віці 80 років під час лікування онкозахворювання в Москві.

В останні роки життя уродженець селища Часів Яр у Донецькій області Йосип Кобзон був пособником терористів та окупаційних військ на Донбасі, написав гімн «ДНР».

Про смерть співака повідомило видання «Комсомольская правда» на своїй сторінці у Twitter.

Йосип Кобзон тривалий час лікувався від онкозахворювання.

16 лютого 2015 року Кобзон посів 150-е місце у списку осіб, яким заборонено в'їзд до країн ЄС в рамках прийнятих обмежувальних заходів у зв'язку з діями, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.

Йосип Кобзон був нагороджений низкою державних відзнак України:

- Орден «За заслуги» I ст. (4 липня 2012) — за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток Донецької області, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 80-річчя утворення області.

- Орден «За заслуги» II ст. (3 липня 2002) — за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток регіону, високий професіоналізм та з нагоди 70-річчя утворення Донецької області].

- Орден «За заслуги» III ст. (18 лютого 2000) — за значні особисті заслуги у розвитку пісенного мистецтва, багаторічну плідну творчу і громадську діяльність.

- Народний артист України (27 грудня 1991) — за видатні заслуги у розвитку музичного мистецтва, пропаганду української пісні.


Усіх цих нагород Йосипа Кобзона було позбавлено Указом Президента України від 14 травня 2018 року.

Нагадаємо, від раку померли російський "сатирик"-українофоб Михайло Задорнов та співак Дмитро Хворостовський.