У Києві чоловік намагався відправити до Гонконгу 24 кілограми гривень

17:20, 13.04.2018
У Києві чоловік намагався відправити до Гонконгу 24 кілограми гривень

24 кілограми гривень (ДФС України)

Київські митники виявили в одній із посилок до китайського міста Гонконг незвичний вантаж - понад 24 кілограми банкнот номіналом в 1 гривню.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба.

"За документами, зазначене відправлення мало містити поліграфічні друкарські вироби вагою понад 24 кг. По факту, під час митного огляду, митники виявили валюту України в купюрах номіналом 1 гривня, всього 36 тисяч банкнот. Всі гроші знаходились в банківських пачках по 100 купюр", - ідеться в повідомленні.

Гроші вилучили, адже Всесвітньою поштовою конвенцією заборонено пересилання в міжнародних поштових відправленнях грошових коштів без оголошеної цінності, українське законодавство так само дозволяє пересилати фізичним особам готівку за межі України в міжнародних поштових відправленнях лише з оголошеною цінністю, але у сумі, що не перевищує в еквіваленті 300 євро.

Намагання українця переслати в міжнародному поштовому відправленні гроші без оголошеної цінності під виглядом друкованої продукції закінчились для нього складанням протоколу про порушення митних правил за ознаками порушень, передбачених статтею 473 Митного кодексу України.