Дефлімпійська збірна України з футболу перемогла на чемпіонаті світу-2023

17:15, 07.10.2023
Дефлімпійська збірна України з футболу перемогла на чемпіонаті світу-2023

У фінальному поєдинку Україна протистояла Японії і перемогла з рахунком 2:1 (Фото УАФ)

Дефлімпійська збірна України, склад якої включає футболістів з вадами слуху, виборола золото на чемпіонаті світу-2023, який завершився в Малайзії. 

 

Як інформує Україна молода, про це 7 жовтня повідомляє офіційний сайт УАФ.

 

Мундіаль для глухих проходив у місті Куала-Лумпур з 23 вересня по 7 жовтня. Участь у ньому брали 19 збірних. Україна потрапила у групу В, де розгромила Таїланд (6:0), Аргентину (5:0) та зіграла внічию із Сенегалом (2:2).

 

В 1/8 фіналу “синьо-жовті” перемогли Нігерію (2:0), у чвертьфіналі – Іран (3:0). У півфіналі українці в серії пенальті здолали Сенегал (1:1, серія пенальті – 8:7).

 

У фіналі  нашій команді протистояла Японія. Україна перемогла з рахунком 2:1 і стала чемпіоном світу.

 

Команда України потрапила до групи В, де розгромила Таїланд (6:0), зіграла внічию із Сенегалом (2:2) та розбила Аргентину (5:0). В 1/8 фіналу синьо-жовті перемогли Нігерію (2:0), а у чвертьфіналі — Іран (3:0). У півфіналі українці в серії пенальті здолали Сенегал (1:1, п. п. 8:7).

 

У вирішальній зустрічі нашій команді протистояла Японія. Синьо-жовті перемогли з рахунком 2:1, тож стали чемпіонами світу.

 

Склад збірної України: Олександр Гонтар, Дмитро Сенько, Михайло Полянський, Дмитро Доценко, Максим Водолага, Володимир Рій, Олександр Оленич, Олександр Верещака (граючий тренер), Ігор Реутов, Дмитро Українець, Леонід Морозов, Шалва Мчедлішвілі, Костянтин Войченко, Ренат Безпалюк, Сергій Баєв, Дмитро Бєлоусов, Роман Стрийський, Вячеслав Брагін, Ярослав Котляров, Дмитро Климентьєв, Олег Гринюк, Сергій Клочко.

 

Додамо, що 2012 року дефлімпійська збірна України стала бронзовим призером чемпіонату світу в Туреччині, а 2009-го та 2022 року вона була чемпіоном Дефлімпійських ігор.

 

Як повідомляла УМ, украінська чоловіча волейбольна збірна не змогла пробитися на Олімпійські ігри-2024 через неуспішний виступ у кваліфікаційному турнірі.