Українець Олексій Теряхін пропливе 25 км для збору на броньовану швидку для ЗСУ

17:49, 28.09.2023
Українець Олексій Теряхін пропливе 25 км  для збору на броньовану швидку для ЗСУ

Українець Олексій Теряхін пропливе 25 км для збору на броньовану швидку для ЗСУ (Фото з власного архіву)

В італійському місті Палермо 30 вересня відбудеться один з найскладніших запливів у світовій серії запливів у відкритому морі ULTRAOCEANMEN. Впродовж 10 годин 30 учасників з усього світу мають проплисти 25 кілометрів Середземним морем в межах острова Сицилія.

 

Одним із них буде  український плавець-аматор Олексій Теряхін. Він планує не лише здолати дистанцію, а й привернути увагу європейців до повномасштабної війни в Україні.

 

Для Олексія заплив на таку ультрадовгу дистанцію не новий – у 2019 році він став першим українцем, який подолав Гібралтарську протоку між Іспанією та Марокко (за увесь час протокою проплило лише близько 2500 осіб).

 

Тоді в період підготовки до запливу Олексій створив унікальний благодійний проєкт під назвою «Пливи до мети». Ініціатива довела, що - незважаючи на відсутність спортивного минулого -  можливе досягнення будь-яких цілей.

 

Шестеро осіб віком 60+, до того жодним чином не пов’язані зі спортом, тренувалися під наставництвом Олексія, щоб здійснити аматорський заплив OCEANMEN на дистанції в 1,5 та 5 км влітку 2020 року на озері Орта в Італії.

 

                                                   Олексій Теряхін виробляє бронеплити і донатить на ЗСУ. 

 

Допомагати іншим – одне з покликань Олексія Теряхіна. Він є засновником компанії «Арсенал Патріота», яка займається виробництвом українських бронеплит. Від початку російсько-української війни у 2014 році їх було виготовлено вже майже 100 000 штук.

 

Цьогоріч, разом з Міжнародною волонтерською організацією «Armoured Turtle» та ULTRAOCEANMEN, Олексій організовує збір коштів на британську броньовану гусеничну машину швидкої допомоги «FV104 Samaritan» для відомого спецпідрозділу.

 

Ця техніка може швидко дістатися і виконати евакуацію до чотирьох поранених військових навіть під обстрілами, і таким чином, забезпечити евакуацію в межах «золотої години», що рятує до 90% поранених. Вартість такого авто в новому стані – близько $100 тис. Фінальна мета благодійної кампанії – зібрати кошти на шість таких швидких.

 

 

«OCEANMEN продовжують підтримувати Україну та нашу ініціативу. В умовах, коли багато спортивних організацій повертають росіян до стартів, маю надію, що наш збір допоможе врятувати багато життів на фронті»,- прокоментував майбутній старт  Олексій Теряхін.

 

Підтримка благодійного збору коштів може значно підвищити  шанси на успішну евакуацію поранених  українських захисників й допомогти зберегти їхнє здоров’я.

 

Будь ласка, долучайтесь до збору на броньовану швидку. Підтримайте безпеку світу!

Благодійний збір коштів на броньоване авто швидкої допомоги «FV104 Samaritan» для ЗСУ

Ціль: 4 000 000 ₴

Посилання на банку.  Номер картки банки: 5375 4112 0969 1505

 

OCEANMEN  – це світова серія запливів у відкритому морі, в яких кожного місяця спортсмени долають різні за обсягом дистанції в таких наймальовничіших куточках, як-от Кюрасао, Дубай, Мадейра та навіть Київ. 

 

Тетяна РУДЕНКО

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Полтави працює кав’ярня, увесь прибуток від діяльності якої спрямовують на підтримку ЗСУ.