Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук стала срібною призеркою у Брюсселі

09:21, 09.09.2023
Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук стала срібною призеркою у Брюсселі

Українська спортсменка виграла срібло у Брюселі (Фото з відкритих джерел)

Українська легкоатлетка Марина Бех-Романчук підкорила передостанній етап Діамантової ліги, що проходив у Брюсселі, виборовши заслужене срібло.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне.

 

Медаль легкоатлетка здобула у потрійному стрибку.

 

Бех-Романчук виступила на Діамантовій лізі у Брюcселі після етапу у Цюриху. Там українка, змагаючись також у потрійному стрибку, уперше за рік не потрапила на подіум саме у цьому легкоатлетичному виді.

 

Це друга медаль для України на етапі у Брюсcелі, перша нагорода і участь у Суперфіналі Діамантової ліги як у потрійному стрибку, так і у стрибках у довжину.

 

Водночас у Бельгії українська легкоатлетка боролася за медалі – її суперницями стали Шаніка Ріккетс з Ямайки, італійка Дар'я Деркач, домініканка Теа Лафон. Не вийшла на старт американка Торі Франклін.

 

Діамантова ліга. Потрійний стрибок, жінки:

·       Шаніка Ріккетс (Ямайка) – 15.01 м

·       Марина Бех-Романчук (Україна) – 14.57 м

·       Теа Лафон (Домініканська республіка) – 14.49 м

 

У серпні Бех-Романчук вперше в кар'єрі здобула сріблу медаль у змаганнях з потрійного стрибка. Її нагорода стала першою для України на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Будапешті.

 

Як повідомляла УМ, після  безмедального старту від української збірної легкоатлетів на ЧС-2023 у фінальні дні форуму в Будапешті нагород чекали від наших стрибунів. І вони сповна виправдали очікування! Спочатку за провал у стрибках у довжину реабілітувалась Марина Бех-Романчук, котра виграла «срібло» у потрійному стрибку. Цього разу українка з першої ж спроби у фіналі показала високий результат — 15 м, який і забезпечив їй медаль.