Ярослава Магучіх встановила власний рекорд на етапі Діамантової ліги

16:01, 02.09.2023
Ярослава Магучіх встановила власний рекорд на етапі Діамантової ліги

Спортивна зірка України Ярослава Магучіх продовжує підкорювати вершини

Ярослава Магучіх успішно вийшла у суперфінал сезону після своєї дострокової перемоги на етапі Діамантової ліги у китайському Сямені. Ця перемога відбулася після її вражаючого виступу на чемпіонаті світу-2023 з легкої атлетики. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Суспільне спорт.

 

На етапі у Сямені, який вперше приймає змагання Діамантової ліги, Україну представляють чотири легкоатлетки: Ярослава Магучіх та Юлія Чумаченко – у секторі для стрибків у висоту, Анна Рижикова та Вікторія Ткачук – у бігу на 400 метрів з бар'єрами. Першими боротьбу за нагороди розпочинали стрибунки у висоту.

 

Для Магучіх змагання у Сямені стали першими у статусі чемпіонки світу зі стрибків у висоту, який вона здобула в Будапешті.

 

Першою серед українок у секторі стрибків у висоту стартувала Юлія Чумаченко. Стрибунка розпочала змагання на висоті 1.78 метра, яку взяла з першої спроби.

 

Без помилок Чумаченко подолала дві наступні планки: 1.82 м та 1.86 м.

 

На висоті 1.86 метра участь у змаганні розпочала австралійка Елеанор Паттерсон – віцечемпіонка світу 2023 року. Планку на цій висоті стрибунка взяла з першої спроби.

 

На наступній висоті на старт вийшла Магучіх, яка 1.89 метра взяла без помилок. Натомість Чумаченко цю планку не змогла взяти з трьох спроб і першою серед українок вибула зі змагань.

 

Боротьба за медалі розгорнулася, власне, між Магучіх та Паттерсон, а також Апостоловські. На висоті 1.92 м Ярослава стрибнула без помилок, натомість Лія була успішною у другій спробі, а Елеанор – третій.

 

Висоту 1.95 метра ані Апостоловські, ані Паттерсон не взяла з трьох спроб. Натомість Магучіх була успішною в останньому стрибку.

 

У статусі переможниці етапу Магучіх з першої спроби стрибнула на 1.98 м. Згодом, Ярослава перенесла планку на 2.02 і також у першій спробі встановила найкращий особистий результат сезону.

 

Як повідомляла УМ, вперше в кар'єрі Ярослава Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту. У Будапешті українка здобула "золото" з результатом 2.01 метра.