Хай росіяни бояться: Ольга Харлан пишається бути співробітницею СБУ

20:57, 17.08.2023
Хай росіяни бояться: Ольга Харлан пишається бути співробітницею СБУ

Ольга Харлан демонструє нагороду - Знак пошани Національної академії СБУ. (Фото СБУ)

Олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях Ольга Харлан нагороджена Знаком пошани Національної академії СБУ.

 

Під час церемонії нагородження фехтувальниця подякувала всім українським захисникам, і зокрема, колективу СБУ та Національної академії СБУ, які надихають її на боротьбу на спортивній арені.

 

Як інформує Україна молода, про це Ольга Харлан сказала під час зустрічі з курсантами Академії, де вона працює вже тривалий час, передає СБУ у четвер.

 

«Ми не можемо тиснути руку нашому ворогу. А повинні показувати всьому світу, що війна триває, і ці «нейтральні» спортсмени не повинні бути на міжнародній арені. І ми будемо все робити, щоб їх не було ні на олімпіаді, ні на жодних світових змаганнях. Я пишаюсь бути співробітницею Служби безпеки України, зокрема Національної академії СБУ. І пишаюсь тим, що росіяни знають, що я працюю в СБУ. Хай бояться!» – зауважила чемпіонка.

 

 

У відповідь ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк вручив спортсменці найвищу нагороду закладу – Знак пошани.

 

«Ольга Харлан продемонструвала на світовій спортивній арені головний український меседж – жодних рукостискань із росіянами, лише зброя! І лише перемога! Це гідний і сильний вчинок представниці СБУ! За який вам, пані Ольго, вдячна вся Україна!» – зауважив Андрій Черняк.

 

Окрім курсантів академії та колег, Ольгу привітали з її мужнім вчинком на змаганнях також військовослужбовці 114-ї окремої бригади територіальної оборони Київської області.

 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно Ольга Харлан розповіла, що неадекватні росіяни масово погрожували їй смертю після того, як вона відмовилася потиснути руку росіянці на чемпіонаті світу в Мілані. Тож не дивно, що вона вважає росіян нелюдами.