Харлан «в ударі»: Збірна України вийшла у півфінал Чемпіонату світу з фехтування

14:42, 30.07.2023
Харлан «в ударі»: Збірна України вийшла у півфінал Чемпіонату світу з фехтування

Завершення переможного бою. Ольга Харлан.

У півфінал Чемпіонату світу з фехтування вийшла збірна України завдяки перемозі, яку принесла Ольга Харлан здолавши шаблістку зі США.

 

Як інфломує УМ, про це 30 липня повыдомило видання Champion. А.відео вирішального бою виклав 30 липня Андрій Єрмак у Телеграм.

 

Українська команда у складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької виграла у команди зі США з рахунком 45:44. й вийшла до 1/2 фіналу командного турніру на чемпіонаті світу у Мілані. У півфіналі українки змагатимуться проти Франції.

 

Україна поступалась по ходу матчу 9:15, а потім 11:20. Бакастова у своєму поєдинку скоротила відставання – 21:25, Харлан вивела нашу команду вперед – 30:29.

 

Бакостова знову покращила результат – 35:30.

 

 

У підсумку перемогу нашій команді принесла Ольга Харлан, збірна поступалась 43:44, але Ольга зрівняла рахунок і потім нанесла переможний укол – 45:44.

 

Раніже Міжнародна федерація фехтування скасувала обовʼязкове потискання рук після закінчення поєдинків. Рішення ухвалили після інциденту з Ольгою Харлан, яка відмовилася тиснути руку російській спортсменці. За це її дискваліфікували з Чемпіонату світу.

 

28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловлює їй підтримку і виділяє квоту на Олімпіаду через те, що Харлан не мала можливості вибороти її на Чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

 

Як повідомляла УМ, 29 липня жіноча збірна України з фехтування вийшла до чвертьфіналу змагань у командному турнірі на Чемпіонаті світу в Мілані.