Юна дзюдоїстка Вікторія Івашко вбита російськими терористами у Києві

18:01, 02.06.2023
Юна дзюдоїстка Вікторія Івашко вбита російськими терористами у Києві

Віка Івашко мріяла про великий спорт, але її життя обірвала російська ракета. (facebook.com/mykhailokoshliak)

У Деснянському районі Києва внаслідок ракетного обстрілу разом із мамою загинула дев'ятирічна дзюдоїстка Вікторія Івашко, яка пов'язувала своє майбутнє з великим спортом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк у Facebook.

 

«Кілька років дитина займалася дзюдо у спортивному клубі Judo Master, ще минулими вихідними вона виходила на татамі на змаганнях у Києві, здобувала свої перші перемоги, мріяла про великі досягнення.

 

Тренер Віки каже, що це була неймовірна дитина, дуже спокійна, смілива і життєрадісна, але чергова атака російськими ракетами забрала дівчинку на небо. З учора, коли я дізнався про цю страшну новину, не можу знайти собі місця. Це дуже болісно для всієї української родини дзюдо», — написав президент Федерації дзюдо. 

 

Пан Кошляк додав, що під час повномасштабної війни в Україні загинуло вже 483 дитини. 

 

«Ми втратили вже 300 спортсменів. Щоночі не спимо, бо лунають нескінченні сирени, летять із Росії дрони та ракети. А тим часом дзюдоїсти-військовослужбовці армії Росії виходять на світові татамі за підтримки IJF, сьогодні вони стартують на турнірі олімпійської кваліфікації Гран-прі Душанбе. Ми ховаємо дітей-дзюдоїстів», — сказав президент Федерації.

 

Водночас олімпійська призерка, титулована українська дзюдоїстка Дар’я Білодід звернулась до Міжнародної федерації дзюдо (IJF) через вбивство росіянами юної дзюдоїстки Вікторії Івашко та її мами внаслідок ракетного обстрілу.

 

«Стартує Гран-прі в Душанбе, де візьмуть участь дзюдоїсти з росії. Також в Києві російська ракета вбила юну дзюдоїстку Вікторію Івашко та її маму. IJF, ви впевнені, що все робите правильно?» - йдеться в повідомленні Білодід у соцмережах.

 

Як повідомляла УМ, у Києві вночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет є загиблі та поранені. Серед загиблих дитина.