Ангеліна Калініна повернула статус першої ракетки України та злетіла до топ-25 світу

14:14, 22.05.2023
Ангеліна Калініна повернула статус першої ракетки України та злетіла до топ-25 світу

Відмінний виступ Калініної на Italian Open дозволив їй повернути статус національної першої ракетки (Фото з відкритих джерел)

Українка Ангеліна Калініна, яка блискуче виступила на Italian Open, змогла  повернути статус національної першої ракетки та вперше в кар'єрі опинитися серед 25-ти найкращих тенісисток планети.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляється на офіційному сайті організації.

 

26-річна професіоналка з Нової Каховки в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) піднялася на 22 позиції. Тепер вона йде на 25-й сходинці в класифікації, що стало найкращим персональним досягненням українки.

 

Калініна за десять днів пройшла шлях від 1/32 фіналу до фіналу престижного турніру в Римі. Вона обіграла трьох тенісисток, які в рейтингу перебували вище за неї – американку Кіз, бразилійку Хаддай Майю і росіянку Кудерметову. Вирішальний матч на Italian Open українська тенісистка не змогла закінчити через травму.

 

Прогресу досягли і співвітчизниці Калініної. Зокрема, Марта Костюк піднялася на 39-те місце, Леся Цуренко – на 63-тє, а Катерина Байндль – на 80-ме. Найсильніша українка в історії Еліна Світоліна, яка відновила кар'єру після народження доньки, вже на 508-й позиції.

 

Натомість перша трійка рейтингу змін не зазнала. Безумовним лідером класифікації залишилася полька Іга Свьонтек. Упродовж сезону-2023 конкуренцію їй намагатимуться нав'язати Аріна Сабаленко з Білорусі та американка Джессіка Пегула.

 

Як повідомляла УМ, після зимового чемпіонату Європи в турецькому Стамбулі, де українська збірна зі стрибків у висоту здобула три медалі, провідні українські висотники та висотниці розпочали підготовку до літнього сезону. Літню частину змагань турніром серії World Athletics Continental Tour Gold у кенійському Найробі відкрила лідерка сезону у світі та чинна чемпіонка Європи Ярослава Магучіх.