Ветеран і учасник «Ігор Нескорених» Олег Кравець поліг у бою, фото

11:35, 16.05.2023
Ветеран і учасник «Ігор Нескорених» Олег Кравець поліг у бою, фото

Чергова втрата в родині Нескорених: на війні загинув Олег Кравець. (Фото: Фейсбук Invictus Games: Team Ukraine)

Боєць 28-ї бригади, постійний учасник змагань "Ігри Нескорених", один зі стовпів ветеранського спорту в Миколаєві Олег Кравець загинув унаслідок мінометного обстрілу російських окупантів.

 

Як інформує УМ, про це у понеділок, 15 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Invictus Games: Team Ukraine.

 

Відомо, що ще два тижні тому на змагання у Львові він приїхав прямо з війни, з-під Бахмуту, а вже 15 травня стало відомо, що Олег загинув.

 

"Мене на змагання відпустив величезний колектив бригади, тому виступаю я лише із прапором рідної бригади. Ігри Нескорених – наш щасливий квиток у світ здоров’я та спорту. Це світ де гартується воля, що сильніша за тіло. І його кордони поза межами уяви, поза межами всього можливого. Бо ми робимо неможливе!" – казав Олег.

 

 

Свою участь присвячував побратимам із миколаївської команди "ГАРД", які загинули у 2022 році – Дмитру Олійнику і Вові Мотельчуку: "За кожного нашого полеглого маємо жити 2 життя!", – говорив Олег.

 

Олег Кравець – боєць 28-ї бригади. Після поранення у Пісках Донецької області втратив ногу, але не здався. Відомий у Миколаєві правозахисник, активно боровся за права ветеранів та намагався покращити екологічну ситуацію у Миколаївській області.

 

Так, зокрема, Олег активно виступав проти затоплення Бузького Гарда, який має статус Національного природного парку.

 

 

Як повідомляла УМ, чемпіон України з хокею Олександр Хміль загинув у бою під Бахмутом.