Збірна України не виступить на чемпіонаті світу з тайського боксу через участь росіян і білорусів

13:48, 03.08.2022
Збірна України не виступить на чемпіонаті світу з тайського боксу через участь росіян і білорусів

Українці не виступатимуть на Чемпіонаті світу з тайського боксу, оскільки туди допущені спортсмени з кран-агресорок (Фото з відкритих джерел)

Молодіжна збірна України відмовилася від виступу на чемпіонаті світу з тайського боксу через допуск до змагань збірних Росії та Білорусі.
 
Як інформує Україна молода, про це що повідомило Міністерство молоді та спорту України.
 
Попри заклики Української федерації таїландського боксу Муей-Тай відсторонити представників цих країн від участі в міжнародних спортивних заходах, спортсменів все ж допустили до турніру під прапором Міжнародної асоціації.
 
Турнір відбудеться з 9 по 20 серпня у малазійському Куала-Лумпурі.
 
Нагадаємо, що спочатку на сайті Міжнародної Асоціації тайського боксу в списках на ЧС значилося декілька спортсменів зареєстрованих під абревіатурою RMF (Russian Muay-Thai Federation), але згодом вони зникли з заявки. 
 
Через деякий час спортсмени з'явилися знов, але вже під абревіатурою міжнародної асоціації.
 
Українська федерація таїландського боксу не стала миритися з рішенням міжнародної асоціації (IFMA), яка дозволила росіянам і білорусам виступити під прапором організації.
 
Заклики до повного усунення представників країни-агресора та її партнера було проігноровано.
 
Як повідомляла УМ, Федерація баскетболу Франції (ФБФ) суворо заборонила гравцям своїх національних команд виступати у чемпіонатах росії та білорусі до завершення війни в Україні.