У Чернігові знесуть пошкоджену обстрілами біатлонну базу

16:24, 09.07.2022
У Чернігові знесуть пошкоджену обстрілами біатлонну базу

Біатлонну базу в Чернігові взагалі не можна відновити. (Скріншот відео)

Міська влада Чернігова планує знести зруйновану російськими обстрілами та авіаударами біатлонну базу.

 

Відновити відому базу неможливо, тому на її місці побудують нову.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міськради, віцепрезидент федерації біатлону України Андрій Дериземля.

 

«Базу взагалі не можна відновити, на жаль. Потрібно її зносити і будувати нову. Це дуже прикро, яка б вона не була застаріла, але своїми силами міська і обласна ради, федерація біатлону її підтримували», - сказав посадовець в ефірі програми Профутбол Digital.

 

Пан Дериземля нагадав, що на цій базі спортсмени проживали, харчувалися, тренувалися. На збори приїжджали спортсмени з інших областей – лижники, біатлоністи та паралімпійська збірна.

 

«Без сліз на це дивитись не можна. Я 10 років прожив на цій базі. Тут тренувалися від початківців до призерів Олімпійських ігор», - сказав він.

 

За його словами, під час бомбардувань на базі були працівники та спортсмени. Член збірної України Дар’я Блашко ховалася в підвалі.

 

«Перший приліт був 19 березня, авіаудар – найбільше руйнування. Потім були обстріли з «градів», «смерчів». Зруйнована база повністю. Навіть в кімнаті, де зберігалась зброя, пробите укриття. На жаль, велика кількість спортивного інвентарю повністю зруйнована – від не дуже дорогого інвентаря для початківців до професійного.

 

Це дуже дороге, вартісне знаряддя, одна рушниця коштує приблизно 3 тисячі євро. Там було десь 40 одиниць зброї, лижі, одна пара яких коштує приблизно 350 євро», - підсумував віцепрезидент федерації біатлону.

 

Зауважимо, що на початку російської агресії Чернігівська міська рада звільнила чиновників, які залишили місто. Серед них був дворазовий призер чемпіонатів світу з біатлону Андрій Дериземля. Згодом Дериземлю поновили на посаді.

 

Як повідомляла "УМ", станом на червень російські агресори знищили та пошкодили близько 100 об’єктів спортивної інфраструктури України.