Команда «Прикарпаття» разом з тренерами вступила до Збройних сил України

15:45, 17.04.2022
Команда «Прикарпаття» разом з тренерами вступила до Збройних сил України

Футбольний клуб «Прикарпаття» разом з тренерами боронитимуть рідний край від ворога (Скріншот відео)

Основна команда Івано -Франківського  «Прикарпаття» майже в повному складі стала до лав ЗСУ. Чотирнадцять футболістів і тренери клубу Першої ліги склали присягу на вірність українському народові.
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у Футбол NEWS.
 
Це абсолютно безпрецедентний випадок від початку війни у нашій країні, коли футбольна команда одностайно приймає рішення про мобілізацію. 
 
«Був певний страх того, щоб тут не заважати. В армії професіонали своєї справи, вони добре знають, чим займатися. Це як взяти у професійну команду футболіста з району: він буде лише заважати. Так само і взяти футболіста до армії, який нічого не вміє. Саме це трохи стримувало, щоб не бути зайвим, не заважати.
 
Але коли нам пояснили, що нас будуть готувати поступово, дадуть всі ази, як тримати зброю, як воювати та захищати Україну, ми прийняли таке рішення та вступили до ЗСУ. Нас вже познайомили з автоматом, навчили його розбирати, чистити, стріляти. Тож всьому поступово навчаємося, - прокоментував рішення команди її гравець Василь Цюцюра.
 
- Я дуже вдячний футбольному клубу Прикарпаття, з тренерським штабом та усіма гравцями, які зараз прийняли присягу. Це важливий момент в історії українського футболу та приклад всьому світу, що українська футбольна спільнота разом з нашими Збройними Силами. Дуже важливо, щоб ця сила та об'єднання всієї нашої країни обов'язково привели до впевненої перемоги нашої держави над рашизмом, - висловився про вчинок іванофранківців президент УАФ Андрій Павелко. 
 


 

Як повідомляла УМ, відомі спортсмени і тренери поповнюють лави оборонців нашої держави, адже захищати Батьківщину для наших спортсменів - це не обов’язок, а честь!

Так, легенда українського баскетболу, тренер національної жіночої збірної Володимир Холопов з початком російсько-української війни став на захист України.
 
Не залишився осторонь й український боксер Максим Бурсак - колишній претендент на титул WBO у середній вазі. Він опублікував фото у військовій формі з автоматом у своїх соцмережах.