МОК створив Фонд солідарності для підтримки українських спортсменів

20:26, 08.03.2022
МОК створив Фонд солідарності для підтримки українських спортсменів

Рішення МОК щодо України є безпрецендентним в олімпійській світовій історії. (Фото НОК України)

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) створив Фонд солідарності для підтримки українських спортсменів.

 

Це рішення є безпрецендентним в олімпійській світовій історії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НОК України.

 

Зокрема, днями відбулась робоча розмова президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

 

Президент НОК поінформував главу уряду щодо конкретних кроків, які вже вжили Національний олімпійський комітет у тісній співпраці з президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом, та спортивною світовою спільнотою.

 

За його словами, створення Фонду солідарності для підтримки українських спортсменів є безпрецендентним в олімпійській світовій історії рішенням.

 

«Кошти фонду планується направити для організації участі українських спортсменів у всіх без винятку міжнародних і європейських змаганнях, та тренувальних зборах і для забезпечення їх гуманітарних потреб. Координація роботи новоствореного Фонду солідарності олімпійської спільноти та українського спорту доручена президенту НОК України Сергію Бубці», - йдеться у повідомленні.

 

Наразі вже створено оперативні штаби в Україні та в Лозанні які здійснюють збір інформації, потреб і надають безпосередню допомогу. Виконання цієї роботи ведеться у співпраці з Міністерством молоді та спорту України і національними олімпійськими федераціями.

 

Водночас, Денис Шмигаль наголосив, що наші спортсмени повинні мати можливість представляти свою країну на запланованих міжнародних стартах та підтвердив максимальну підтримку дій у цьому напрямку.

 

 

Зауважимо, що світова спортивна спільнота гучно висловлює підтримку Україні. Чимало відомих спортсменів публічно висловилися на підтримку Україні в її боротьбі з російськими окупантами.

 

Як повідомляла «УМ», збірна України на Паралімпіаді-2022 у Пекіні здобула 9 нагород і посідає друге місце у медальному заліку.