Олімпіада-2022: збірна України з біатлону увійшла у топ-10

15:32, 15.02.2022
Олімпіада-2022: збірна України з біатлону увійшла у топ-10

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний. (Фото НОК України)

Чоловіча збірна України з біатлону посіла дев'яте місце в естафеті на зимових Олімпійських іграх 2022 у Пекіні станом на вівторок, 15 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють НОК України і Федерація біатлону України.

 

«Черговий змагальний день ХХІV зимових Олімпійських ігор розпочався для українських вболівальників з чоловічої естафети у біатлоні, в якій наша збірна у складі Богдана Цимбала, Артема Прими, Антона Дудченка та Дмитра Підручного посіла 9-е місце серед 21-ї команди-учасниці», - повідомляє НОК.

 

Зокрема, українські біатлоністи використали на вогневих рубежах 12 додаткових патронів і заробили чотири штрафні кола.

 

Перемогла в естафеті Норвегія. Французи здобули срібло, ОКР — бронзу.

 

На жаль, капітану чоловічої збірної Дмитру Підручному не вистачило адреналіну у боротьбі за високі місця.

 

Втім, «за рахунок класного прискорення на фінішній прямій Підручний залишив не при справі австрійця Харальда Леммерера і привів команду на дев'яту підсумкову позицію», передає Biathlon.ua.

 

Це повторення результатів чоловічих естафет на двох попередніх Олімпіадах, коли наша команда фінішувала також дев'ятою.

 

Наша чоловіча команда ще має шанс сказати своє слово на цій Олімпіаді завдяки кваліфікації в мас-старт Підручного та Прими.

 

Після виступу Дмитро Підручний прокоментував сьогоднішню гонку:

 

«У кожного спортсмена на кожну гонку стоїть завдання відпрацювати на максимум, показати кращий результат. На жаль, сьогодні наша команда з цим не впоралася. Ні на стрільбі, ні на трасі. Треба розібратися в помилках».

 

І додав про себе особисто: «Два штрафних кола - це неприпустимо. Це завадило підтягнути команду на, можливо, одну позицію вище. По трасі намагався зробити максимум. На останньому колі боротьба з австрійцем була більш тактична. На останніх метрах зробив фінішний ривок й цього вистачило, щоб його випередити».

 

Підручний також подякував українцям за підтримку: «Сьогодні на стадіоні було багато наших людей з українськими прапорами. Й по трасі бачив багато наших вболівальників, представників Олімпійської місії України. Це дуже мотивує та надихає! Дуже дякую всім за підтримку».

 

Як повідомляла «УМ», кілька днів тому українці Дмитро Підручний і Артем Прима увійшли у Топ-15 спринту з біатлону.